Mijn tools

Hier vind je een lijst met enkele online beleggings-tools die ik gebruik.

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange en mijn eerste keuze voor het investeren in crypto’s vanuit Nederland. Ze hanteren de laagste kosten en zijn geregistreerd bij DNB. Ik vind Bitvavo overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en hun klantenservice is goed.

BUX Zero gebruik ik om voor de lange termijn te investeren in ETF’s. Dit doe ik met hun ‘Zero orders’ waardoor je géén commissie betaalt. BUX Zero vind ik geschikt voor beginners en gevorderde beleggers die graag goedkoop d.m.v. Dollar-cost averaging (DCA) willen handelen in aandelen en ETF’s.

DEGIRO is een online broker die ik gebruik voor het kopen- en verkopen van Europese aandelen, specifieke Amerikaanse small caps en enkele ETF’s. DEGIRO is relatief goedkoop en de mobiele app is snel. Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, je kunt je inleg (deels) verliezen.

Binance gebruik ik voor het kopen van kleine cryptomunten die Bitvavo nog niet heeft en voor de koppeling met mijn crypto trading bot. Ik gebruik Binance ook af en toe om wat coins te staken die ik voorlopig niet verhandel. Ze hebben een eenvoudige interface (voor beginners) en een geavanceerd dashboard.

Interactive Brokers (IBKR) gebruik ik om Amerikaanse cannabis-aandelen op de OTC beurs te kopen. Dit zijn enkele lange termijn beleggingen die ik heb. Bij IBKR kun je ook in de voor- en nabeurs handelen, wat soms van pas kan komen. 

TradingView gebruik ik om grafieken te analyseren voordat ik een aandeel, cryptomunt of ETF koop. Ook gebruik ik deze tool om nieuwe trading bot strategieën uit te werken. Ik gebruik het Pro-account voor meer inzicht (en geen advertenties).

Capitalise is de crypto trading bot software die ik gebruik om crypto’s geautomatiseerd te traden op Binance. De bot software is voorlopig nog gratis(!). In dit artikel leg ik uit hoe hij werkt. 

Yahoo Finance gebruik ik om gedetailleerde financiële data van bedrijven te analyseren en om te weten wat analisten vinden van bepaalde aandelen. Het is ook een goede plek om geaggregeerde nieuwsberichten te lezen.

Seeking Alpha gebruik ik voor het lezen van analyses van bedrijven en voor het ontvangen van nieuwsberichten over de aandelen in mijn watchlist. Je kunt hier ook overzichtelijk aandelen met elkaar vergelijken op fundamentals.

Finviz gebruik ik voor de heat-map waarbij je in één oogopslag kunt zien hoe de markt erbij ligt én voor hun screener. Met de screener zoek ik wel eens naar sterk geshorte aandelen voor een potentiële short squeeze.

Lucid Tracking gebruik ik om de investeringen van ETF’s zoals Ark Invest, BlackRock en Global X te volgen, ter inspiratie voor nieuwe beleggingen. Je kunt ook goed zien hoe deze ETF’s hun posities in bedrijven vergroten of verkleinen.