Mijn tools

Hier vind je een lijst met de online beleggings-tools die ik gebruik en aanbeveel.

DEGIRO gebruik ik als mijn primaire online broker voor het kopen- en verkopen van mijn aandelen. DEGIRO is minimalistisch, goedkoop en de mobiele app is heel snel. Ook de klantenservice is bekwaam en vriendelijk. Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, je kunt je inleg (deels) verliezen.

Interactive Brokers gebruik ik om SPAC-warrants en OTC-aandelen te kopen. Deze staan namelijk niet op DEGIRO. Ook kun je hier in de voor- en nabeurs handelen, wat soms van pas kan komen.

Binance gebruik ik als crypto-exhange om crypto’s te verhandelen. De kosten zijn hier het allerlaagst én ze hebben zowel een eenvoudige interface (voor beginners) als een geavanceerde dashboard. Je kunt gemakkelijk Euro’s overmaken met iDeal.

TradingView gebruik ik om de charts te analyseren voordat ik in een trade stap. Ook gebruik ik deze tool om nieuwe trading bot strategieën uit te werken. Ik gebruik het Pro-account voor meer inzicht (en geen advertenties).

Capitalise is de crypto trading bot software die ik gebruik om crypto’s geautomatiseerd te traden op Binance. In dit artikel leg ik uit hoe hij werkt. Ook heb ik meerdere video’s over dit programmaatje gemaakt.

Yahoo Finance gebruik ik om gedetailleerde financiële data van bedrijven te analyseren en om te weten wat analisten vinden van bepaalde aandelen. Het is ook een mooie plek om geaggregeerde nieuwsberichten te lezen.

Seeking Alpha gebruik ik voor het lezen van analyses van bedrijven en voor het ontvangen van nieuwsberichten over de aandelen in mijn watchlist. Ik heb een Premium-account waarvan ik informatie gratis deel in mijn Discord-community.

Finviz gebruik ik voor de heat-map waarbij je in één oogopslag kunt zien hoe de markt erbij ligt én voor hun screener. Met de screener zoek ik naar break-out stocks en sterk geshorte aandelen voor een potentiële short squeeze.

Hypercharts gebruik ik voor het visueel vergelijken van (financiële) data tussen concurrerende bedrijven. Verder gebruik ik Hypercharts om op de hoogte te blijven van aankomende presentaties van kwartaalcijfers.

Lucid Tracking gebruik ik om de investeringen van ETF’s zoals Ark Invest, BlackRock en Global X te volgen, ter inspiratie voor nieuwe beleggingen. Je kunt ook goed zien hoe deze ETF’s hun posities in bedrijven vergroten of verkleinen.