Beleggingstools

Hier vind je een lijst met enkele handige beleggings-tools die ik gebruik. Het zijn er een hoop, dus kijk gerust welke het beste aansluit bij de wensen die je op dit moment hebt.

Crypto brokers

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange en mijn eerste keuze voor het investeren in crypto’s vanuit Nederland. Ze hanteren de laagste kosten en zijn geregistreerd bij DNB. Ik vind Bitvavo overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en hun klantenservice is goed.

Binance gebruik ik voor het kopen van kleine cryptomunten die Bitvavo nog niet heeft en voor de koppeling met mijn crypto trading bot. Ik gebruik Binance ook af en toe om wat coins te staken die ik voorlopig niet verhandel. Ze hebben een eenvoudige interface (voor beginners) en een geavanceerd dashboard.

Crypto trading bot

Capitalise is de crypto trading bot software die ik gebruik om crypto’s geautomatiseerd te traden op Binance. De bot software is intuïtief én is voorlopig nog gratis. Dit is ook de voornaamste reden waarom ik Binance nog gebruik. In dit artikel leg ik in meer detail uit hoe de crypto bot van Capitalise werkt. 

Crypto's zoeken

QuantifyCrypto gebruik ik om crypto’s te vinden voor een swing trade. Meestal sorteer ik de kolom ‘Score‘ met de beste bovenaan. Vervolgens check ik of er coins met rang 1 tot 100 bovenaan komen. Die plaats ik dan in mijn watchlist en stel daarna soms een koop limietorder in op de bodem van een trendkanaal.

De Upcoming-pagina van Rarity tools gebruik ik om te checken of er nog leuke nieuwe NFT collecties aan zitten te komen. Verder kun je ook kijken welke NFT-projecten op dit moment hot zijn. Dit kan ook wat impliceren over het succes van de onderliggende blockchain.

Technische analyse

TradingView gebruik ik om koersgrafieken te analyseren voordat ik een aandeel, cryptomunt of ETF koop. Ook gebruik ik deze tool om nieuwe trading bot strategieën uit te werken. Ik gebruik het Pro-account voor meer inzicht (en geen advertenties).

Op de Trading Ideas-pagina van TradingView bekijk ik ook de technische analyses van andere beleggers om te zien of ze op dezelfde of andere conclusies komen. De link op deze pagina stuurt je naar Bitcoin analyses, maar je kunt er analyses van vele honderden interessante assets vinden.

InvestTech check ik af en toe om te zien of mijn technische analyse van de Bitcoinkoers overeen komt met die van hun. Zij maken een geautomatiseerde analyse voor de korte, middellange en lange termijn d.m.v. een algoritme.

CoinForecast.org bekijk ik wel eens om te zien welke Bitcoin koersvoorspelling zij maken aan de hand van een technische analyse. Deze vergelijk ik vervolgens met mijn eigen analyse en die van InvestTech.

Crypto fundamentele analyse

TheBlock.co gebruik ik om een totaaloverzicht te krijgen van de cryptomarkt; ook in relatie tot andere assets. Ik kijk naar de volumes op de verschillende crypto exchanges, het verloop van crypto-paren en de activiteit is landen wereldwijd. Je kunt er ook on-chain data bekijken en de ontwikkeling van stablecoins en NFT’s.

Token Terminal gebruik ik om een fundamentele analyse te maken van een individueel crypto project. Je kunt zien hoeveel het project oplevert qua inkomen en winsten. Ook kun je zien of de hoeveelheid volume over tijd stijgt. Dit is met name interessant voor het analyseren van Defi- en NFT projecten en bijhorende blockchains.

Aandelen/ETF brokers

DEGIRO is een online broker die ik gebruik voor het kopen- en verkopen van Europese aandelen, specifieke Amerikaanse small caps en enkele ETF’s. DEGIRO is relatief goedkoop en de mobiele app is snel. Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, je kunt je inleg (deels) verliezen.

BUX Zero gebruik ik om voor de lange termijn te investeren in ETF’s. Dit doe ik met hun ‘Zero orders’ waardoor je géén commissie betaalt. BUX Zero vind ik geschikt voor beginners en gevorderde beleggers die graag goedkoop d.m.v. Dollar-cost averaging (DCA) willen handelen in aandelen en ETF’s.

Interactive Brokers (IBKR) gebruik ik om Amerikaanse cannabis-aandelen op de OTC beurs te kopen. Dit zijn enkele lange termijn beleggingen die ik heb. Bij IBKR kun je ook in de voor- en nabeurs handelen, wat soms van pas kan komen. 

Aandelen fundamentele analyse

Seeking Alpha gebruik ik voor het lezen van analyses van bedrijven en voor het ontvangen van nieuwsberichten over de aandelen in mijn watchlist. Je kunt hier ook overzichtelijk aandelen met elkaar vergelijken op fundamentals.

Yahoo Finance gebruik ik om gedetailleerde financiële data van bedrijven te analyseren en om te weten wat analisten vinden van bepaalde aandelen. Het is ook een goede plek om geaggregeerde nieuwsberichten te lezen.

Finviz gebruik ik voor de heat-map waarbij je in één oogopslag kunt zien hoe de markt erbij ligt én voor hun screener. Met de screener zoek ik wel eens naar sterk geshorte aandelen voor een potentiële short squeeze.

René Today
René Today

René is een onderzoeker, auteur en ervaringsdeskundige op het gebied van cryptovaluta en andere beleggingen. Zijn expertise is gebaseerd op 18 jaar (sinds 2004) praktische ervaring met beleggen welke hij deelt deze op zijn website Renetoday.nl.