SPAC tracker

In mijn SPAC tracker hieronder vind je SPAC’s met een target. Mis je een SPAC? Meld hem dan hier aan. Je vind hier ook een agenda met nieuwe listings, unit splits, meetings, extensions, merger approvals, en meer.

Waarom SPAC's tracken?

SPAC’s kunnen volatiel zijn en je wilt ze niet te ver boven hun NAV (Net Asset Value) kopen. Door SPAC’s te tracken kun je goed inschatten of een SPAC geheel terug komt op de NAV ($10) óf hoger blijft ‘hangen’.

Short interest

Aan ‘Short Interest’ kun je zien of een SPAC veel of weinig geshort wordt. Hoe hoger dit percentage, hoe kleiner de kans dat de prijs van de SPAC op korte termijn gaat stijgen.

Grote investeerders?

Ook kun je in de tracker informatie zien over Institutional Ownership. Zie je dit over tijd stijgen, dan is de SPAC meer in trek bij grote investeerders (fondsen) want de kans op een grote daling na de fusie klein is.

EV/Sales ratio

Hoe hoger de prijs van een SPAC wordt, hoe groter de kans is dat een SPAC na de fusie overgewaardeerd is. Dit kun je herkennen aan de EV/sales ratio. Hoe lager deze is (t.o.v. de competitie), hoe beter.

EBITDA & winstgevendheid

Na de fusie wordt het bedrijf achter een SPAC vaak door analisten onder de loep genomen en krijgt het zijn eerste ‘price targets’. Wil je voor de lange termijn investeren in het bedrijf achter de SPAC, dan is positieve EBITDA én winstgevendheid een grote pré.