BUX Zero ETF's

Wil je beleggen in BUX Zero ETF’s, maar weet je niet welke je het beste kunt kopen? Ik heb een unieke lijst gemaakt waarin je in één oogopslag ziet wat de kosten en behaalde resultaten uit het verleden zijn.

Inhoud

halverwege deze pagina

veilig op de BUX Zero website

Let op: beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Uitleg

BUX Zero biedt ruim honderd ETF’s (Exchange Traded Funds) aan die je in hun app kunt kopen. Deze ETF’s volgen industrieën en regio’s. Sommige ETF uitgevers volgen min of meer dezelfde index/groep van aandelen en kun je met elkaar vergelijken (op kosten en prestaties). 

In de onderstaande lijst (sheet) heb ik alle BUX Zero ETF’s gegroepeerd op regio en/of benchmark (focus). Zo zie je direct hoe deze ten opzichte van elkaar hebben gepresteerd over de afgelopen maanden.

Onder de lijst vind je ook een drop-down met de uitleg over de individuele kolommen.

Top 100 ETF's bij BUX Zero

De meeste ETF’s volgen aandelen of indexen. Een select groepje ETF obligaties vind je onderaan de lijst.

Het laden van de tabel kan even duren. Worden de namen niet goed geladen? Kom dan later nog eens terug.

Uitleg kolommen

De eerste kolom is de naam van de ETF zoals weergegeven in Google Finance. Deze hoeft niet 100% overeen te komen met de naam in het platform van BUX Zero. Staat er achter de naam ‘Acc‘ dan betekent dit dat uitgekeerd dividend geherinvesteerd wordt in de ETF. Staat er ‘Dist‘ dan ontvang je ieder kwartaal dividend in je account in Euro’s.

Het symbool is het kenmerk van de ETF zoals deze op een specifieke beurs staat. Deze kun je copy/pasten en opzoeken in je BUX Zero app. 

ISIN staat voor ‘International Securities Identification Number‘ en is het unieke identificatienummer van de ETF. Deze kun je kopiëren en plakken in Google voor meer informatie op de websites van de uitgever of MorningStar.

Dit is hetgeen waar de ETF zich op richt. Dit kan een industrie zijn (bv. gezondheid) of een index die een land/continent vertegenwoordigt.

Dit is de regio waar de ETF zich op richt. Dit kan één land zijn, een continent of zelfs de ‘gehele wereld‘ (World).

Dit zijn de jaarlijkse managementkosten die je betaalt voor het beheer van de ETF. Het gaat hier om een percentage en deze kosten worden automatisch in-house ingehouden door de fondsbeheerder. Je ontvangt hier dus geen afschriften van in je BUX Zero account.

De koers is de actuele prijs van één stuks van de ETF. Alle ETF’s staan genoteerd aan Europese beurzen, dus de koers fluctueert op werkdagen tussen 9:00 – 17:30 uur. Kijk je wanneer de beurs gesloten is, dan zie je de koers waarop de ETF tijdens de laatste beursdag is gesloten.

ATH staat voor ‘All Time High‘ en is de hoogste koers die de ETF ooit heeft bereikt. Ik koop ETF’s zelf nooit op/rond een ATH, maar wacht enkele dagen/weken tot de koers weer wat gezakt is.

Dit is de koersverandering (daling of stijging) op de meest recente beursdag, ten opzichte van de beursdag ervoor. Dit kan nu zijn (als de beurs open is) of de laatste beursdag.

Hier zie je de koersverandering van de ETF gedurende de afgelopen 3, 6 of 12 maanden (1 jaar) tot nu.

MA staat voor ‘Moving Average‘: de gemiddelde koers over een X aantal dagen. Zo staat ‘MA20’ bijvoorbeeld voor het koersgemiddelde over de laatste 20 dagen.

De lichtgeel oplichtende cellen in deze laatste 4 kolommen geven aan of de koers van de ETF onder het gemiddelde zit van een X aantal dagen (MA). Staat de koers onder meerdere MA’s dan staat de koers technisch gezien op een (zeer) lage stand. Dit kan betekenen dat de ETF is afgeprijsd.

Hoe beleg je in BUX Zero ETF's?

Allereerst moet je een account aanmaken bij BUX Zero. Vervolgens zijn er twee manieren om de ETF’s uit de BUX Zero’s lijst te kopen:

  1. Handmatig via een limiet, markt of Zero order
  2. Automatisch via het Beleggingsplan

Met BUX Zero kun je commissievrij beleggen in aandelen en ETF’s d.m.v. hun zogenaamde Zero order. 

1. Handmatig

Heb je een aandelen- of index ETF gevonden in de BUX Zero app die je graag wilt kopen, dan kun je dit doen met:

  • Marktorder: je betaalt de actuele (laat)prijs
  • Limietorder: je bepaalt zelf je (lagere) prijs
  • Zero-order: je betaalt de prijs rond 16:00 uur

Iedere order komt met andere kosten. Deze heb ik op deze pagina met elkaar vergeleken.

2. Automatisch

De tweede optie is door de ETF te kopen via het Beleggingsplan. Dit kun je zelf inrichten en kost €1,- per maand. Dit werkt als volgt:

  • Kies welke ETF’s je wilt kopen
  • Kies je maandelijkse inleg per ETF
  • Kies wanneer ze gekocht worden

Wil je dit geheel automatisch laten verlopen, dan moet je ook een terugkerende bankoverschrijving (naar BUX Zero) instellen bij je bank.

Stel deze minimaal 3 dagen vóór de datum in waarop de ETF’s gekocht worden en zorg dat het bedrag voldoende is om het Beleggingsplan uit te voeren.

De bankgegevens van BUX Zero kun je in de app vinden onder:

Instellingen > Storten > Bankoverschrijving

Conclusie

Ik vind dat BUX Zero een mooie lijst ETF’s heeft die je zonder gedoe kunt kopen. Omdat de ETF’s op de website van BUX maar weinig informatie bevatten, heb ik ze in een sheet gezet om ze te vergelijken.

BUX Zero biedt alle bekende All-world ETF’s aan en ETF’s die bedrijven uit diverse sectoren, continenten en individuele landen volgen. Hoewel beleggen zonder risico onmogelijk is, kun je op deze manier een goed gespreide portefeuille opbouwen.

Wil je als beginner geld beleggen zonder teveel handelingen uit te moeten voeren? Met het Beleggingsplan van BUX Zero en een terugkerende bankoverschrijving kun je het beleggen in ETF’s geheel automatiseren.

Zo belegt je 100% passief tegen lage kosten (Zero order).

op de officiële BUX Zero site

René Today
René Today

René is een onderzoeker, auteur en ervaringsdeskundige op het gebied van cryptovaluta en andere beleggingen. Zijn expertise is gebaseerd op 18 jaar (sinds 2004) praktische ervaring met beleggen welke hij deelt deze op zijn website Renetoday.nl.

Veelgestelde vragen

BUX Zero heeft ruim 100 ETF’s, waaronder de bekende All-world ETF’s, sector en regio ETF’s van gerenommeerder uitgevers. Denk aan VanGuard, iShares, VanEck, WisdomTree, Lyxor, SPDR, Amundi en Xtrackers. Een complete overzichtelijke lijst vind je hier.

Voor het handmatig kopen via een limiet- of marktorder is de minimale inleg gelijk aan huidige de koers van 1 stuks van de ETF waarin je wilt beleggen. Sommige BUX Zero ETF’s kun je fractioneel kopen. Voor het Beleggingsplan is de minimale inleg €10,-.