Welke crypto gaat stijgen?

Vraag je je af welke crypto gaat stijgen? Ik deel unieke tabellen met coins die snel kunnen gaan stijgen, gebaseerd op diverse stijgende koersverlopen. Hoe weet je welke crypto gaat stijgen? Dat weet je natuurlijk nooit precies, maar je kunt wel type stijgingen van cryptomunten onderzoeken. Ik bespreek er 5 met actuele bijhorende voorbeelden.

ℹ️ Ter info: Beschouw in de inhoud van dit artikel niet als financieel crypto advies, maar als basisinformatie om vervolgens je eigen onderzoek te doen.

1. Stijgende crypto's in dip

De eerste manier die ik gebruik, is door te kijken naar cryptomunten die al meerdere maanden stijgen, maar nu in een (tijdelijke) dip zitten. 

In deze tabel zie je coins waarvan de koers boven de voortschrijdende gemiddelden van 50 en 200 dagen zit, maar waarbij er géén groei was in de afgelopen week.

Bron: Coinmarketcap.com. Update: iedere 15 min (na verversen pagina).

Eigenschappen

op de Bitvavo website

Bij deze crypto’s is er ná deze dip een kans op een continuering van de opwaartse trend. Maar, het is vanzelfsprekend geen garantie dat de stijgende trend doorzet.

In de linkerkolom zie je de rang (grootte) van de coin t.o.v. de gehele cryptomarkt. Hoe lager dit getal, hoe fundamenteel sterker de coin is volgens investeerders. Zelf blijf ik weg bij alles buiten de top 100.

2. Coins stijgend na crash

Welke cryptocurrency gaat er nog meer stijgen? Een tweede optie is door te kijken naar de coins die onlangs significant hard onderuit zijn gegaan en nu langzaam opveren.

In crypto geldt naast “What goes up, must come down“, ook vaak “What goes down, must go up“.

Hieronder 9 coins waarvan de RSI-indicator ‘Oversold‘ is (weinig verkopers meer), en nu de koers weer licht stijgt. Let wel, het kan hier ook slechts om een tijdelijke opleving gaan.

Bron: Coinmarketcap.com. Update: iedere 15 min (na verversen pagina).

Eigenschappen

op de Bitvavo website

Hoewel ik de nieuwe cryptomunten uit de tabel gefilterd heb, is het altijd goed om te controleren of je niet te maken hebt met een nieuwe meme coin of een nog onbekende ‘pump & dump coin‘.

3. Snelste stijgingen vandaag

De snelst stijgende cryptomunten van vandaag zijn meestal ook de blikvangers van de dag. Hoewel deze aantrekkelijk lijken, is de rek er meestal al voor een groot deel uit. Althans, voor de dag.

Het direct kopen van deze snel gestegen cryptomunten vind ik zeer risicovol. Zeker buiten de top 100.

Bron: Coinmarketcap.com. Update: iedere 15 min (na verversen pagina).

Eigenschappen

op de Bitvavo website

Gaat het om een coin waar fundamenteel belangrijk nieuws over gedeeld is (bv. ETH, XRP, etc.), dan kan het wachten op een nieuwe dip interessant zijn.

4. Coins met stijgend zoekvolume

Naast de bovengenoemde coins met hoge groeipercentages vind je de volgende tabel net iets anders.

Hier zie je 6 coins die in de afgelopen 24 uur het vaakst bezocht zijn op Coinmarketcap.com. Hoewel ze vaak al een stijging hebben ingezet, zijn sommige nog niet hard gestegen. Die kun je nader onderzoeken.

Bron: Coinmarketcap.com. Update: iedere 15 min (na verversen pagina).

Eigenschappen

op de Bitvavo website

5. Veel besproken op socials

Op sociale media, zoals Twitter en Reddit, wordt veel gesproken over welke altcoin gaat stijgen. Het sentiment in deze gesprekken wordt gemeten en kun je analyseren.

Hieronder zie je hoe men denkt over bepaalde tokens. Hoe verder naar buiten de blauwe punten staan, hoe positiever men is. Ik check vervolgens de grafiek. Zijn ze nog niet gestegen, dan houd ik ze in de gaten.

De stablecoins (USDT, USDC, BUSD, PAX, DAI) zitten er nog tussen, en kun je negeren.

Crypto sentiment

Bron: LunarCrush.com. Update: iedere 15 min.

op de Bitvavo website

Crypto sentiment

Bron: LunarCrush.com. Update: iedere 15 min.

op de Bitvavo website

Conclusie

Het is niet gemakkelijk om te ontdekken welke cryptocurrency precies gaat stijgen. Welke crypto kun je nu het beste kopen en welke kun je het beste links laten liggen?

Op de korte termijn kun je kijken naar altcoins die onlangs een daling hebben doorgemaakt (zie tabellen).

Hierbij is de kans op een opwaartse trend groter ná een flinke koersdaling. Maar, het blijft speculeren. Hoewel de crypto’s in de tabellen een leuk eerste aanknopingspunt zijn, bieden ook deze geen garanties.

Vraag je je af welke crypto veel waard wordt de komende jaren, dan kom je al snel uit bij de sterke projecten waar blockchain technologie en smart contracts een fundamentele rol spelen.

relevant artikel op deze website

op de Bitvavo website

René Today
René Today

René is een onderzoeker, auteur en ervaringsdeskundige op het gebied van cryptovaluta en andere beleggingen. Zijn expertise is gebaseerd op 18 jaar (sinds 2004) praktische ervaring met beleggen welke hij deelt deze op zijn website Renetoday.nl.

Veelgestelde vragen

Om precies te weten welke coin gaat exploderen, heb je voorkennis of een glazen bol nodig. Er zijn wel crypto’s die een extra kans maken op een stijging. In deze tabellen kun je deze coins incl. uitleg bekijken.

Doorgaans geldt dat de crypto-projecten met de beste praktische toepassing, grootste adoptie en sterkste team de meeste kans maken om dit jaar te groeien.