Crypto trading bot

Ben je op zoek naar de beste crypto trading bot om automatisch in Bitcoin en/of alt coins te beleggen? Dan zit je hier goed! In dit artikel bespreek ik een 100% gratis trading bot software en deel ik 3 strategieën.

Voordelen crypto bot

op deze pagina

in de René Today webshop

Wat is een crypto trading bot?

Een crypto trading bot is online software dat automatisch koop- en verkooporders voor jou uitvoert op een crypto-exchange, aan de hand van door jou vooraf ingestelde vereisten.

In theorie stapt de bot op het juiste moment in en uit een trade. Dit kan met meerdere cryptoparen tegelijkertijd. Dit is een groot voordeel omdat dit handmatig praktisch onmogelijk is.

Hoe kan ik beginnen?

Er zijn online veel bots te vinden waarmee je geautomatiseerd kunt handelen. Welke bot het beste bij jou past, is afhankelijk van jouw ervaring, wensen én of je er geld aan wilt uitgeven.

Ik gebruik Capitalise omdat je hier gratis mee kunt traden én een ruim palet aan condities en indicatoren kunt instellen zonder beperkingen. Capitalise is gebruiksvriendelijk en komt zónder abonnement.

Je kunt deze software ook goed gebruiken als Bitcoin bot omdat je ‘m ook alleen op BTC kan laten traden. Ik vind het een prima bot voor Binance. Daarnaast ondersteunt Capitalise ook de crypto exchange FTX.

Lijkt je dit wat? Maak dan eerst een account aan op Binance.com (als je die nog niet hebt) en vervolgens op Capitalise.ai.

USDT wallet & API

Heb je op beide platformen een account, dan moet je nu je USDT-wallet in Binance opladen. Dit kan door via je credit card Euro's over te maken naar Binance. Deze converteer je vervolgens naar de stablecoin USDT (Tether).

Wil je iDeal gebruiken, dan moet je USDT vanaf een andere broker (waar iDeal geaccepteerd wordt) naar Binance sturen (wallet to wallet). Bijvoorbeeld Bitvavo (review).

Vervolgens verbind je Capitalise met Binance via een unieke API-key die je hier kunt vinden. Door deze verbinding kan de Capitalise bot USDT uit je wallet gebruik om een cryptopaar te kopen (zoals BTC/USDT).

Bot strategie instellen

Als je bovenstaande hebt gedaan, kun je een bot strategie gaan opmaken en daarna je bot activeren. 

In de eerste video hieronder bespreek ik 3 strategieën voor je bot, maar er zijn er uiteraard veel meer te bedenken aan de hand van de beschikbare indicatoren en condities.

Ook bied ik in mijn shop een betaalde strategie aan.

De drie strategieën die in de eerste video worden besproken kun je hieronder vinden:

Let wel, deze links kun je pas openen wanneer je een account hebt bij Capitalise én daar bent ingelogd.

In de tweede video laat ik LIVE zien hoe de bot is aangeslagen én hoe je deze kunt aanpassen en clonen.

Bot condities, indicatoren en meer

Deze trading bot kan automatisch traden door diverse technische indicatoren te volgen. Bekende veel voorkomende zijn:

 • MACD
 • Patronen van bars
 • Bollinger Bands (BB)
 • Moving Average (MA)
 • Pivot points (PS en PR)
 • Exponential Moving Average (EMA)
 • Relative Strength Index (RSI)
 • Average True Range (ATR)
 • Volume daling of stijging
 • Stochastic oscillator
 • Dagdelen uitsluiten

Indicatoren die deze trading bot nog niet ondersteund: SAR, Fisher, VWAP, LSMA en Ichimoku Cloud.

Extra ideeën

Je kunt je bot long laten traden, maar ook short. Voor dit laatste moet je wel eerst Binance Futures activeren. 

Daarnaast kun je ook van de bot gebruik maken om bestaande crypto-posities te accumuleren. Dit kun je doen door de bot bijvoorbeeld steeds in te laten kopen zodra de prijs onder de Moving Average (MA) van 100 of 200 uit komt (op de daily chart). Ideaal wanneer je voor de lange termijn wilt investeren in crypto.

Veelgestelde vragen

De beste trading bot biedt een uitgebreid palet aan opties aan tegen lage kosten. De crypto bot die ik hier bespreek, vind ik de beste crypto trading bot op dit moment.

Nee, een crypto trading bot maakt af en toe ook verliesmakende trades. Hoeveel dit er zijn en wat het verschil is t.o.v. de winstgevende trades is afhankelijk van de gekozen strategie.

Het voornaamste doel van een crypto trading bot is om passief inkomen te genereren. Daarnaast is het een voordeel dat je emotie niet in de weg zit tijdens het handelen én de bot 24/7 kan traden (ook s'nachts).

Hulp nodig?

Wil je van start gaan, maar kom je ergens niet uit of wil je graag sparren met anderen die gebruik maken van een cryptocurrency trading bot?

Dan nodig ik je hierbij uit om gratis lid te worden van onze online Discord-community. De ervaringen van bestaande leden zijn positief.

In deze community kun je meepraten over alles wat met beleggen te maken heeft, zoals bot trading, en hier helpen we je ook graag verder mocht je ergens vast komen te zitten met je bot.

op deze pagina

in de René Today webshop