Crypto trading bot

Ben je op zoek naar een goede crypto trading bot om geautomatiseerd Bitcoin en/of alt coins mee te traden? Dan zit je hier goed! In dit artikel bespreek ik een 100% gratis trading bot en deel ik 3 strategieën.

Voordelen eigen bot

Wat is een crypto trading bot?

Een crypto trading bot is online software dat automatisch koop- en verkooporders voor jou uitvoert op een crypto-exchange, aan de hand van door jou vooraf ingestelde vereisten.

Hoe kan ik beginnen?

Er zijn online veel bots te vinden waarmee je geautomatiseerd kunt handelen. Welke bot het beste bij jou past, is afhankelijk van jouw ervaring, wensen én of je er geld aan wilt uitgeven.

Ik gebruik Capitalise omdat je hier gratis mee kunt traden én een ruim palet aan condities en indicatoren kunt instellen zonder beperkingen. Capitalise hanteert géén betaalde abonnementen.

Capitalise ondersteunt alleen de crypto exchanges Binance en FTX. Lijkt je dit wat? Maak dan eerst een account aan op Binance.com (als je die nog niet hebt) en vervolgens op Capitalise.ai.

USDT wallet & API

Heb je op beide platformen een account, dan moet je nu je USDT-wallet op Binance opladen. Dit kan door via iDeal Euro’s over te maken naar Binance. Deze converteer je vervolgens naar USDT (stable coin).

Vervolgens verbind je Capitalise met Binance via een uniek API-key die je hier kunt vinden. Door deze verbinding kan de Capitalise bot USDT uit je wallet gebruik om een cryptopaar te kopen (zoals BTC/USDT).

Bot strategie instellen

Als je bovenstaande hebt gedaan, kun je een crypto trading bot strategie gaan opmaken in Capitalise. Dit werkt intuïtief omdat het een gebruiksvriendelijk platform is.

In de eerste video hieronder bespreek ik 3 strategieën voor je bot, maar er zijn er uiteraard veel meer te bedenken aan de hand van de beschikbare indicatoren en condities.

Ook bied ik in mijn shop een betaalde strategie aan.

De drie strategieën die in de eerste video worden besproken kun je hieronder vinden:

Let wel, deze links kun je pas openen wanneer je een account hebt bij Capitalise én daar bent ingelogd.

In de tweede video laat ik LIVE zien hoe de bot is aangeslagen én hoe je deze kunt aanpassen en clonen.

Bot condities, indicatoren en meer

Je kunt veel condities gebruiken in je trading bot. Bekende veel voorkomende elementen zijn:

  • MACD
  • Patronen van bars
  • Bollinger Bands (BB)
  • Pivot points (PS en PR)
  • Moving Average (MA)
  • Exponential Moving Average (EMA)
  • Volume daling of stijging
  • Relative Strength Index (RSI)
  • Stochastic oscillator

Indicatoren die deze trading bot nog niet ondersteund: SAR, Fisher, VWAP, LSMA en Ichimoku Cloud.

Extra ideeën

Je kunt je bot long laten traden, maar ook short.

Daarnaast kun je de trading bot ook gebruiken om bestaande crypto-posities te accumuleren (investeren). Dit kun je doen door de bot bijvoorbeeld steeds in te laten kopen zodra de prijs onder de Moving Average (MA) van 100 of 200 uit komt (op de daily chart).

Hulp nodig?

Kom je ergens niet uit of wil je graag sparren met anderen die gebruik maken van crypto trading bots? Dan nodig ik je hierbij uit om gratis lid te worden van onze online Discord-community.

In deze community kun je meepraten over alles wat met beleggen te maken heeft (zoals bot strategieën) en hier helpen we je ook , graag verder mocht je ergens vast komen te zitten met je bot.