Solana koers verwachting

Benieuwd naar de Solana koers verwachting? In mijn unieke grafieken zie je wat de prijs van SOL volgens experts gaat doen in komende dagen, maand en jaar. Kijk direct of we nog een stijging kunnen verwachten.

ℹ️ Ter info: Beschouw in de inhoud van dit artikel niet als financieel crypto advies, maar als basisinformatie om vervolgens je eigen onderzoek te doen.

Actuele prognose

Zal de Solana prijs de komende 24 uur verder stijgen of dalen? De huidige Solana verwachtingen kunnen een inzicht geven of we op dit moment Solana moeten kopen of niet?

Voor een prognose analyseer ik technische indicatoren, sentiment en lees ik het laatste Solana nieuws. In de volgende tabellen zie je de actuele Solana koers inclusief de eerste data die ik bekijk:

De Solana koersprognose van morgen is het gemiddelde van de eerste vier vermelde bronnen.

Bronnen: Walletinvestor, Allforecast, Coincodex, Coinlore, Finscreener. Updates: iedere 15 min.

Bronnen: IntoTheBlock.com, LunarCrush.com, Alternative.me, Finscreener.org. Updates: 15min.

Bron: CryptoPanic.com

Bron: Santiment.net

Bron: Santiment.net- De grafiek update iedere 15 minuten.

Solana korte termijn verwachting (7 dagen)

In de grafiek hieronder heb ik de korte termijn voorspellingen van Solana’s prijs uiteen gezet. Deze bronnen rapporteren met name op basis van een technische analyse (TA).

Sommige bronnen kunnen recent belangrijk fundamenteel nieuws hebben opgenomen in hun prognoses, waardoor ze onderling kunnen afwijken.

Ik heb een extra gemiddelde lijn en trendlijn toegevoegd. De verticale lijntjes staan voor een 5% opwaartse en neerwaartse prijsafwijking. Is er geen consensus, dan is de koers meestal zeer volatiel.

Ter info: wordt een bron niet weergegeven in de grafiek? Kom dan later nog eens terug.

Bronnen: Walletinvestor, Allforecast, Coincodex, Coinlore, Coinforecast. Grafiek update iedere 15 min.

Bronnen: Walletinvestor, Allforecast, Coincodex, Coinlore, Coinforecast. Grafiek update iedere 15 min.

Solana één jaar verwachting (12 mnd)

Wat gaat Solana in 2022 en 2023 doen volgens analisten? In de volgende grafiek zie je wat men de komende 12 maanden verwacht van deze cryptocurrency. Hier heb ik een 20% prijsafwijking ingetekend.

Bronnen: Longforecast, Tradingbeasts. De grafiek update iedere 15 minuten.

Bronnen: Longforecast, Tradingbeasts. Grafiek update iedere 15 min.

Solana lange termijn prognose (2022 t/m 2030)

Hoewel het erg lastig is om te voorspellen wat SOL voor de komende 10 jaar gaat doen, heb ik toch de nodige data kunnen vinden. In deze laatste grafiek vind je de lange termijn verwachtingen van Solana, wederom met een prijsafwijking van 20%.

Bronnen: Coinpriceforecast, Digitalcoinprice. Grafiek update iedere 15 min.

Bronnen: Coinpriceforecast, Digitalcoinprice. Grafiek update iedere 15 min.

Solana's positieve factoren

Het Solana ecosysteem is inmiddels flink gegroeid. Je vindt er tegenwoordig meer dan 5000 blockchain projecten zoals NFT-marktplaatsen, DeFi-projecten, Web3-projecten en crypto lening-platforms.

Solana heeft grote investeerders aangetrokken die miljoenen Dollars in Solana Labs hebben gestoken. Hierdoor zijn interessante samenwerkingen mogelijk geworden. Zie enkele hieronder.

NFT-platform OpenSea bieden naast Ethereum nu ook de optie om ‘Solana NFTs‘ te verhandelen. Dit geeft NFT-handelaren extra vertrouwen om ook voor Solana NFT’s te kiezen, en hierdoor stijgt het aantal transacties op de Solana-blockchain direct.

Audius, een app die is ontworpen om een decentrale muziekgemeenschap op te bouwen, koos ervoor om naar Solana te verhuizen. Het team achter Audius onderzocht meer dan 20 blockchains voordat het deze beslissing nam.

Solana's negatieve factoren

Er is helaas niet alleen positief Solana nieuws. Solana kent ook minder goede eigenschappen. Het is belangrijk om deze mee te wegen voordat je voor de lange termijn investeert. De negatieve factoren:

Door de initiële tokendistributie (ICO) kent Solana een ongelijke machtsstructuur.

Crypto-researchbureau Messari ontdekte dat 48% van Solana’s initiële tokentoewijzing naar insiders zijn gegaan, waaronder het team, het bedrijf en durfkapitaalbedrijven. Nog eens 13% ging naar Stichting Solana.

Dit dit soort aandeel-verdelingen zijn normaal bij commerciële (beursgenoteerde) bedrijven, maar niet binnen de crypto industrie waar decentralisatie voorop staat.

Het Solana-netwerk heeft ruim 1.000 validators. Meer dan een derde van het cumulatieve belang is in handen van minder dan 25 validators.

Dit betekent dat een relatief klein aantal validator-nodes verantwoordelijk is voor de verificatie van meer dan een derde van de transacties van Solana.

Dit feit ondermijnt het zo decentraal mogelijk willen zijn.

Solana’s populariteit heeft steeds vaker voor stroomstoringen in het netwerk gezorgd, waaronder een 48-uurs storing in januari 2022 waardoor veel gebruikers van het Solend-leenprotocol uit hun posities werden gezet.

Het uiteindelijke doel van een blockchain is om 24/7 actief te kunnen zijn voor miljoenen mensen. Degelijke problemen kunnen investeerders huiverig voor de toekomst maken.

Conclusie

Solana’s blockchain en crypto coin zijn groeiende en de moeite waard om te onderzoeken. Maar, de strijd om de beste smart contract-blockchain is nog niet gestreden. Ethereum heeft namelijk een flinke voorsprong en is duidelijk ‘first mover’.

Desondanks lijken de ontwikkelingen bij ETH traag te gaan en kunnen andere blockchains zoals Solana (tijdelijk?) de aandacht naar zich toe trekken.

Er zijn ook andere externe factoren die de prijs van Solana kunnen beïnvloeden. Denk aan de regulering door overheden. Cryptocurrency is tegenwoordig nog niet gereguleerd zoals aandelen dat o.a. wel zijn.

De kans is groot dat Solana in de toekomst wordt gezien als beleggingsproduct. Welke regels hiervoor worden opgesteld, is nog onduidelijk en kan een grote invloed hebben op de koers.

Solana is een veelbelovende blockchain, maar of het een goede investering is, is anno nu lastig te zeggen.

relevant artikel op deze website

relevant artikel op deze website

veilig op de Bitvavo website

René Today
René Today

René is een onderzoeker, auteur en ervaringsdeskundige op het gebied van cryptovaluta en andere beleggingen. Zijn expertise is gebaseerd op 18 jaar (sinds 2004) praktische ervaring met beleggen welke hij deelt deze op zijn website Renetoday.nl.

Veelgestelde vragen

Durfkapitalisten hebben miljoenen geïnvesteerd in Solana. Inmiddels heeft Solana Labs ook enkele samenwerkingen met vertrouwde bedrijven. Bekijk hier alle positieve en negatieve eigenschappen.

Solana kan 1000 Euro waard worden zodra het aantal dagelijkse transacties minstens 100 keer meer is dan nu. Dit zou betekenen dat het aantal transacties van 800 duizend naar 80 miljoen per dag zou moeten gaan. Bekijk hier de huidige Solana verwachtingen van experts.