Rijk worden met crypto

Je wilt snel rijk worden met crypto, maar je vraagt je af of het niet te laat is om crypto miljonair te worden, door geld te investeren in crypto’s zoals Bitcoin. Ik deel mijn mening en 3 verschillende manieren hoe je rendement kunt halen uit cryptocurrency.

ℹ️ Disclaimer: Beschouw in de inhoud van dit artikel niet als financieel crypto advies, maar als basisinformatie om vervolgens je eigen onderzoek te doen.

Kun je nog crypto miljonair worden?

Soms hoor je een succesverhaal van iemand die rijk geworden is met crypto. Je heb misschien wel eens gedacht ‘hoe kan ik zelf rijk worden met crypto?’. Helaas is het niet zo simpel en komt verlies vaker voor.

Een cryptomunt blijft een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Oók wanneer je goed onderzoek hebt gedaan. De kans dat je in korte tijd rijk wordt door in crypto te investeren is dan ook best klein.

Hoe worden mensen rijk met crypto?

De meeste mensen die grote winsten hebben behaald zijn er vroeg bij geweest met een specifieke cryptomunt. Door vroeg te investeren in een cryptomunt die nog zeer laag stond, zijn sommige mensen rijk geworden nadat diezelfde coin met honderden procenten steeg.

3 Manieren om rendement te behalen

Hoewel de kans klein is dat je snel rijk wordt met crypto, zijn er alsnog manieren om winst te behalen uit de cryptomarkt. Hieronder volgen 3 manieren met ieder een eigen mate van risico.

  1. Crypto staking (variabel risico)
  2. Investeren in crypto’s (hoog risico)
  3. Handel in meme coins (zeer hoog risico)

1. Crypto staking (variabel risico)

Bij het ‘staken’ van crypto koop je specifieke cryptomunten die een ‘staking vergoeding’ (rente) uitkeren. Dit is een selecte groep met coins die nauwelijks tot zeer volatiel zijn. Hoe hoger de volatiliteit, hoe hoger de vergoeding meestal is.

De minst volatiele cryptomunt is USD Coin (USDC). Deze volgt een-op-een de Amerikaanse Dollar koers. Hier ontvang je ongeveer 6% rente (per jaar) voor.

Op Cosmos (ATOM) krijg je ongeveer 10% rente. Maar, de koers fluctueert heviger en het is géén garantie dat deze coin over een jaar gestegen is.

2. Investeren in crypto’s (hoog risico)

Door het staken van crypto met 6% op jaarbasis wordt je niet snel rijk. Wil je sneller kans maken op een hoger rendement, dan zul je een hoger risico moeten nemen door te investeren in individuele cryptomunten en deze voor de lange termijn vast te houden.

Het risico kun je iets verlagen door goed te spreiden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor de top 10, 20 of 50 crypto projecten op basis van de grootte van marktkapitalisatie.

Vraag je je af welke munten interessant zijn? Bekijk dan mijn pagina met de beste crypto’s. Onderzoek iedere coin zorgvuldig voordat je investeert.

3. Handel in meme coins (zeer hoog risico)

De meeste crypto miljonairs komen voort uit de vroege investering in Bitcoin of meme coins, zoals Dogecoin en Shiba Inu. Meme coins staan voor cryptomunten die uit een grap zijn ontstaan en nagenoeg géén fundamentele waarde hebben.

Het kopen van een sterk gedaalde meme coin is een van de tactieken. Maar, let op: de koers van meme coins is zeer volatiel en de kans dat ze weer opkrabbelen is géén zekerheid. Je weet nooit zeker welke crypto gaat stijgen.

Hier vind je een actuele lijst met meme coins gesorteerd op marktkapitalisatie. Lees het laatste meme coin nieuws, doe goed onderzoek en wees bewust van de risico’s. 

Conclusie

Iedereen droomt er weleens van om rijk te zijn. Rijk zijn, betekent voor iedereen iets anders. Sommigen mensen voelen zich rijk wanneer ze simpelweg gelukkig zijn. Anderen willen minstens één miljoen Euro’s op hun bankrekening zien staan.

Wat rijkdom voor jou ook inhoudt, door te starten met crypto zijn er kansen om rijk te worden. Een belangrijke kanttekening is de mate van risico die hierbij komt kijken.

Hoe sneller je kans wilt maken op een hoog rendement, hoe meer risico je moet nemen. Dit geldt vooral voor de nieuwe cryptomunten die zeer volatiel zijn.

Met ‘crypto staking’ kun je met een relatief laag risico een leuk rendement opstrijken (6%). Door goed gespreid te investeren in crypto kun je op de lange termijn potentieel een hoger rendement behalen.

Door te beleggen in de juiste (risicovolle) meme coin kun je potentieel de allerhoogste winsten behalen, maar hiermee loop je direct ook de hoogste risico’s.

veilig op de Bitvavo website 

René Today
René Today

René is een onderzoeker, auteur en ervaringsdeskundige op het gebied van cryptovaluta en andere beleggingen. Zijn expertise is gebaseerd op 18 jaar (sinds 2004) praktische ervaring met beleggen welke hij deelt deze op zijn website Renetoday.nl.

Veelgestelde vragen

Het is onduidelijk of de koers van Bitcoin zodanig hard omhoog gaat waardoor je nog heel rijk kunt worden met Bitcoin. Er zijn voorstanders en tegenstanders waartussen de strijd nog niet gestreden is.

Enkele manieren om kans te maken op rendement uit crypto’s zijn: 1) crypto staking, 2) investeren in crypto, 3) handel in meme coins. Iedere manier komt met een eigen mate van risico.