Nieuwe cryptomunten

Zoek je nieuwe cryptomunten op de markt van veelbelovende crypto projecten? Bekijk mijn top 5 nieuwe altcoins en nieuwste tokens in unieke tabellen, inclusief tips om zelf gloednieuwe coins te vinden.

ℹ️ Disclaimer: Beschouw in de inhoud van dit artikel niet als financieel crypto advies, maar als basisinformatie om vervolgens je eigen onderzoek te doen.

5 Veelbelovende nieuwe coins

Wat wordt de nieuwe Bitcoin of Ethereum? Daarvoor moeten we achterhalen welke coins zich richten op de lange termijn. Om te beginnen kijken we naar de toepassing en het team achter de nieuwe crypto coin.

De volgende relatief nieuwe crypto’s spreken mij aan en bespreek ik hieronder.

 1. XYO (XYO)
 2. Immutable X (IMX)
 3. Ethereum Name Service (ENS)
 4. Euro Coin (EUROC)
 5. Tamadoge (TAMA)

1. XYO (XYO)

Het XYO Network is een gedecentraliseerd netwerk waarmee smart contracts (slimme contracten) toegang hebben tot gegevens in de échte (fysieke) wereld om ons heen.

Een beetje zoals de streepjescode die we nu hebben, maar dan locatie gebaseerd én in een blockchain.

Het XYO Oracle Network wordt mogelijk gemaakt door de XYO Token, die wordt gebruikt om deelnemers te belonen voor het verstrekken van gegevens aan het netwerk. Deze relatief nieuwe crypto zal een netwerk aandrijven dat producten en services letterlijk in kaart brengt.

Het team achter deze nieuwe cryptomunt is van XY Labs en heeft jaren ervaring met blockchain technologie.

2. Immutable X (IMX)

Immutable X (IMX) is een Layer-2 platform waarop developers eenvoudig NFT-projecten kunnen aanmaken. Het protocol is ontworpen om veilig, schaalbaar en vooral snel en goedkoop te zijn (lage Gas-fees).

De blockchain kan ruim 9000 transacties per seconde verifiëren. In een bijhorend uitwisselingsprotocol kunnen NFT’s 100% klimaat neutraal verhandeld worden in een gedecentraliseerd ecosysteem dat wordt beveiligd door de blockchain technologie van Ethereum.

Het Australische Immutable X werd in 2018 opgericht door James Ferguson, Robbie Ferguson en Alex Connolly. In het team werken inmiddels meer dan 300 developers aan dit nieuwe crypto project.

3. Ethereum Name Service (ENS)

Ethereum Name Service (ENS) is een decentraal benaming-systeem. Het doel is om gemakkelijker te zoeken en te communiceren op het Ethereum-netwerk.

Dit doen ze door gebruik te maken van menselijk leesbare namen in plaats van lange, moeilijk te onthouden Ethereum-adressen.

Je kunt ENS vergelijken met domeinnamen van websites die verbonden zijn aan de onderliggende IP-adressen. Hiermee kun je dus bijvoorbeeld coins sturen naar ‘renetoday.eth’ in plaats van een lang ETH-adres.

ENS is gevestigd in Singapore en heeft investeringen gekregen van de Ethereum Foundation, Binance X en Chainlink. Het team, onder leiding van Khori Whittaker, is ook zeer ervaren.

4. Euro Coin (EUROC)

Euro Coin (EUROC) is een nieuwe stablecoin (stabiele cryptomunt) die is ontworpen als gebruiksvriendelijk alternatief voor traditionele fiat-valuta Euro.

Iedere enkele Euro Coin reflecteert de waarde van een échte Euromunt. EUROC is een ERC-20 token en maakt gebruik van de Ethereum blockchain.

Circle, het bedrijf en het gerenommeerde team achter Euro Coin, bracht hiervoor ook USDC uit (de Dollar variant), dat met een marktkapitalisatie van 45 miljard Dollar de op een na grootste stablecoin ter wereld is.

De CEO van Circle, Jeremy Allaire, is een bekende naam in de crypto wereld. Zo heeft hij het Amerikaanse congres al eens ter plekke mogen inlichten over de werkwijze van cryptovaluta.

Ik verwacht dat men op EUROC binnenkort ook rond de 6% stakingsvergoeding (rente) zal krijgen. Een stuk beter dan de 0,1% rente die je nu van de bank krijgt.

5. Tamadoge (TAMA)

Tamadoge (TAMA) is een Brits DeFi-project (gedecentraliseerde financiering) dat gebruikers in staat stelt om Tamagotchi-achtige digitale hondjes als NFT’s te verzamelen, te verhandelen en te fokken, met de mogelijkheid om geld te verdienen aan het fokken (play to earn).

De Tamagotchi-rage uit de jaren 90 lijkt via Tamadoge een nieuw leven ingeblazen te zijn. De vraag is hoe lang mensen dit leuk blijven vinden. Let dus goed op met de liquiditeit (vraag & aanbod volume) en sterke koerswisselingen die met dit soort coins gepaard gaan.

Omdat het hier om een meme project gaat, zijn er niet veel grote namen achter Tamadoge te vinden. De relatief jonge Thomas Seabrook is de Lead Developer. Wel bouwen ze serieus aan hun sociale kanalen.

Deze meme coin heb ik onderaan deze lijst gezet omdat dit ook een hype kan zijn en langzaam uitsterft. Er zijn meer van dit soort coins die door een tijdelijke crypto gekte gaan, zoals Lucky Block en Battle Infinity.

Nieuwste tokens vandaag

Er worden dagelijks diverse nieuwe tokens toegevoegd aan crypto exchanges. Hieronder vind je twee tabellen waarin de nieuwste coin listings van vandaag onder elkaar staan.

Bron: Coinmarketcap.com. Update: iedere 15 min (na verversen pagina).

Bron: Coingecko.com. Update: iedere 15 min (na verversen pagina).

op de officiële Binance website

Mocht ik een van deze nieuwe altcoins willen verhandelen, dan check ik of het volume hoog genoeg (>€500.000) is om te kunnen handelen. Volume (24u) van enkele miljoenen Euro’s is nog beter.

Nieuwste crypto projecten

Welke nieuwe crypto komt eraan? De beste nieuwe crypto coins komen dikwijls voort uit veelbesproken ICO’s (Initial Coin Offering) die zijn afgerond. Tijdens zo’n ICO worden de eerste coins van een crypto project verdeeld onder investeerders.

Na verloop van tijd worden de coins uit succesvolle ICO’s opgenomen in crypto exchanges. Zodra een grote exchange (zoals Binance) een dergelijke nieuwe coin aanbiedt, schiet de koers wel eens hard omhoog.

Hieronder vind je een lijst met nieuwe crypto projecten die tijdens hun ICO als populair zijn bestempeld en onlangs op de vrije crypto markt zijn beland. Je moet ze zelf even Google-en als je er een interessant vindt.

Bron: Icohotlist.com. Update: iedere 15 min (na verversen pagina).

op de officiële Binance website

Gloednieuwe crypto’s zijn meestal nog niet beschikbaar bij de betere crypto brokers. Via een MetaMask wallet of een decentrale exchange (DEX) zoals Uniswap en PancakeSwap kun je ze meestal wel al kopen.

Goed om te weten: Aangezien digitale valuta’s nog ongereguleerd zijn, is het voor crypto projecten wettelijk niet toegestaan om te adverteren via Google of sociale media.

Verder waarschuwt de AFM nadrukkelijk voor de risico’s rondom ICO’s. Doe dus zorgvuldig onderzoek voordat je investeert!

Hoe vind je nieuwe crypto?

Je vind nieuwe cryptomunten via launchpads (token sale platforms), ICO-lijstjes, Discord/Telegram-groepen, bekenden en informatieve crypto websites zoals deze.

Enkele bekende launchpads zijn: TrustSwap, Binance Launchpad, Gate.io Launchpad en DAO Launchpad.

TrustSwap is technisch veiliger omdat er protocollen actief zijn die scams en rug pulls tegen gaan. Op de website Team Finance kun je zien hoeveel Dollars er in een nieuwe cryptomunt ‘vast zit’ in een launchpool.

Enkele websites die ICO-lijstjes publiceren zijn o.a. ICOdrops, ICOholder, ICOhotlist en ICOlistingonline.

Zodra ik een interessant crypto project heb gevonden, check ik of…

 • Het geen meme coin is
 • De website betrouwbaar is
 • Er grote investeerders zijn
 • Het project een probleem oplost
 • Team voor- en achternaam deelt
 • De doelgroep groot is

Vervolgens controleer ik of de marktkapitalisatie niet al te groot geworden is. Wat mij betreft is deze tussen de 1 en 50 miljoen Dollar, afhankelijk van de groeipotentie en marktgrootte.

Wordt de nieuwe coin al verhandeld op een exchange, dan check ik de koershistorie. Het liefste zie ik een langzaam stijgende trend. Schiet de koers kaarsrecht omhoog of is hij al neergedaald na een hele harde stijging, dan blijf ik er meestal van weg.

Ik zoek de coin ook altijd op YouTube op. Zijn er grote YouTubers die de coin gedeeld hebben, dan kan het zijn dat de koers kunstmatig gestegen is, en dat het een scam is. Deze vermijd ik dan ook.

Conclusie

Er komen dagelijks best veel nieuwe munten op de markt. De meest veelbelovende coins zijn te herkennen door een verhoogd volume, een fundamenteel sterke toepassing en een ervaren team.

De allernieuwste coins vind je op een veilige launchpad zoals TrustSwap. Dat gezegd hebbende, nieuwe crypto’s zijn een stuk risicovoller dan de grootste cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum. 

Nieuwe cryptocurrencies hebben een enorm potentieel, maar je weet nooit welke crypto gaat stijgen. Daarnaast kunnen concurrenten door de snelle technische ontwikkelingen plotseling een inhaalslag maken.

Nieuwere cryptomunten die al langer verhandeld worden, hebben doorgaans mijn voorkeur. Deze hebben zich inhoudelijk al deels bewezen en zijn makkelijker te kopen op centrale exchanges, zoals Bitvavo.

veilig op de Bitvavo website

René Today
René Today

René is een onderzoeker, auteur en ervaringsdeskundige op het gebied van cryptovaluta en andere beleggingen. Zijn expertise is gebaseerd op 18 jaar (sinds 2004) praktische ervaring met beleggen welke hij deelt deze op zijn website Renetoday.nl.

Veelgestelde vragen

Je vind nieuwe cryptomunten via launchpads (token sale platforms), ICO-lijstjes, Discord- en Telegram-groepen, bekenden en informatieve crypto websites zoals deze.

Je kunt bij iedere crypto exchange relatief nieuwe cryptomunten kopen. De allernieuwste coins koop je meestal in een launchpool met MetaMask of andere decentrale crypto wallet. Op Gate.io kun je vaak ook veel nieuwe crypto’s vinden.