Crypto heatmap

In deze live crypto heatmap zie je in één oogopslag hoe de cryptomarkt er op dit moment bij ligt, t.o.v. 24 uur geleden. De dalende cryptomunten zijn rood en stijgende cryptomunten zijn groen gemarkeerd.

Wat is een heatmap?

Een heatmap is een ‘warmtekaart‘ en biedt een effectieve, visuele samenvatting van informatie omdat het gegevens van financiële assets verzamelt en deze voor het oog op een prettige manier presenteert.

Het belangrijkste voordeel van een heatmap t.o.v. een spreadsheet is dat een grote hoeveelheid gegevens vrijwel onmiddellijk visueel kan worden gecommuniceerd. Hierdoor kun je snel conclusies trekken.

In het geval hierboven zie je bij iedere cryptomunt de stijging of daling in prijs evenals de procentuele beweging die een cryptomunt gedurende de dag heeft gemaakt. In zijn geheel geeft de heatmap op de dag een totaalbeeld van het sentiment in de cryptomarkt.

Over de auteur: René is een particuliere belegger met ruim 15 jaar ervaring op het gebied van consumentengedrag, data analyse en budgetbeheer bij internationale mediabedrijven. Zijn ervaring en mening deelt hij op zijn website René Today en YouTube-kanaal.