Crypto heatmap

In deze live crypto heatmap zie je in één oogopslag hoe de cryptomarkt er op dit moment bij ligt, t.o.v. 24 uur geleden. De dalende cryptomunten zijn rood en stijgende cryptomunten zijn groen gemarkeerd.

Bron: Quantifycrypto.com

Wat is een heatmap?

Een heatmap is een ‘warmtekaart‘ en biedt een effectieve, visuele samenvatting van informatie omdat het gegevens van financiële assets verzamelt en deze voor het oog op een prettige manier presenteert.

Het belangrijkste voordeel van een heatmap t.o.v. een spreadsheet is dat een grote hoeveelheid gegevens vrijwel onmiddellijk visueel kan worden gecommuniceerd. Hierdoor kun je snel conclusies trekken.

In het geval hierboven zie je bij iedere cryptomunt de stijging of daling in prijs evenals de procentuele beweging die een cryptomunt gedurende de dag heeft gemaakt. In zijn geheel geeft de heatmap op de dag een totaalbeeld van het sentiment in de cryptomarkt.

relevant artikel op deze website

René Today
René Today

René is een onderzoeker, auteur en ervaringsdeskundige op het gebied van cryptovaluta en andere beleggingen. Zijn expertise is gebaseerd op 18 jaar (sinds 2004) praktische ervaring met beleggen welke hij deelt deze op zijn website Renetoday.nl.