Gratis crypto verdienen

Wil je gratis crypto verdienen in de vorm van Bitcoin of andere cryptocurrency? Dan zit je hier goed! Ik deel 5 manieren en tips over hoe het werkt om gratis crypto te verdienen zonder al teveel moeite.

ℹ️ Disclaimer: Beschouw in de inhoud van dit artikel niet als financieel crypto advies, maar als basisinformatie om vervolgens je eigen onderzoek te doen.

Top 5 manieren om gratis crypto te verdienen

Je wilt op dit moment crypto coins verdienen voor een extraatje, maar je weet nog niet precies hoe. Niet getreurd, met de volgende 5 gemakkelijke manieren kun je direct aan de slag.

1. Crypto vrienden uitnodigen

Een lucratieve manier om crypto te verdienen is door vrienden uit te nodigen om ook een crypto account te openen. Zodra mensen zich aanmelden via jouw link, ontvang jij 15% van de inkomsten die hiermee worden gegenereerd.

Op deze manier verdien je gratis aan de crypto’s die anderen verhandelen.

Hoe dit werkt? Om te beginnen open je bij Bitvavo een account. Dit is de grootste Nederlandse crypto exchange met de beste reviews en meeste awards.

Heb je een account, ga dan in het menu naar ‘Vrienden uitnodigen’ en kopieer jouw unieke vrienden-link. Deze kun je dan rondsturen.

2. Stablecoin rente vergoeding

Bij Bitvavo kun je ook rente ontvangen op zogenaamde ‘stablecoins’ (stabiele cryptomunten). Dit noemt met ‘crypto staking’. 

Je ontvangt hiermee wekelijks rente op het simpelweg aanhouden van een bepaalde stabiele cryptomunt. USD Coin (USDC) is wat mij betreft de veiligste stablecoin en rendeert 6% op jaarbasis.

Meer over hoe dit werkt, kun je lezen in mijn artikel over Bitvavo staking.

3. Vragenlijsten invullen

Een derde manier om crypto te verdienen is door vragenlijsten in te vullen van bepaalde bedrijven. Freecash.com is een bekende website waar je dit kunt doen.

Daarnaast bieden ze ook andere opdrachten om extra crypto te verdienen. Heb je een leuk bedrag bij elkaar gesprokkeld, dan kun je dit laten uitkeren in Bitcoin, Ethereum, Litecoin of Dogecoin.

4. Crypto lessen volgen

Een leuke en leerzame manier om gratis crypto te ontvangen is door lessen te volgen over specifieke cryptomunten. Vooral de jonge nog onbekende crypto projecten proberen op deze manier bekend te worden bij een groter publiek.

Hiervoor kijk je o.a. uitlegvideo’s en beantwoord je meerkeuzevragen. Je kunt ze vinden op deze pagina’s van Coinbase, Phemex en CoinMarketCap (CMC).

Omdat CMC eigendom is van Binance, moet je eerst een Binance account aanmaken.

5. Browsen met Brave

Verdien gratis crypto door gewoon te browsen op het internet. Dit kan door de populaire internetbrowser Brave Browser te gebruiken en hierin ‘Brave Rewards’ te activeren.

Je krijgt dan de token BAT (Basic Attention Token) als beloning voor het zien van algemene i.p.v. gepersonaliseerde advertenties. Brave is namelijk een browser die cookies blokkeert en hiermee jouw privacy beschermt.

De BAT token kun je later eventueel omzetten in Bitcoin of een andere coin naar keuze.

Conclusie

Het is mogelijk om geld te verdienen met crypto. Dit kan o.a. door eerst op verschillende manieren gratis cryptocurrency te verdienen. Vervolgens kun je je verdiensten in Euro of crypto laten uitkeren. Sommige van deze manieren vragen om een eerste eigen inleg, maar ook zonder inleg kun je van start.

De beste manier om gratis crypto te verdienen is door in Bitvavo vrienden uit te nodigen voor een crypto account. Hiermee kun je 15% verdienen aan de crypto inkomsten die zij opleveren.

Dit wordt dagelijks uitgekeerd. Hoe meer actieve vrienden je aandraagt, hoe meer je zal verdienen. Je kunt bij Bitvavo 1000 Euro gratis (geen transactiekosten) verhandelen.

Met ‘crypto staking’ op stablecoins kun je wekelijks crypto verdienen (6% per jaar) zonder enige praktische moeite te hoeven doen. Je hebt hier wél een inleg nodig om die rente te ontvangen.

Het beantwoorden van vragen over crypto projecten is een educatieve manier om wat extra crypto op te strijken. Alles wat je leert, kun je later inzetten om betere beslissingen te nemen tijdens je crypto investeringen.

Door over te schakelen naar de snelle privacy browser Brave, kun je hun BAT token accumuleren terwijl je je dagelijkse internet browsing doet.

Hoewel rijk worden met crypto niet vanzelfsprekend is, kun je met deze vijf tips een manier vinden om cryptocurrency te verdienen, die goed bij jouw wensen past.

veilig op de Bitvavo website 

René Today
René Today

René is een onderzoeker, auteur en ervaringsdeskundige op het gebied van cryptovaluta en andere beleggingen. Zijn expertise is gebaseerd op 18 jaar (sinds 2004) praktische ervaring met beleggen welke hij deelt deze op zijn website Renetoday.nl.

Veelgestelde vragen

Je kunt gratis coins verdienen door o.a. vrienden uit te nodigen voor een crypto account, stablecoins te staken, crypto lessen te volgen en vragenlijsten te beantwoorden. Bekijk ook deze extra 5e manier.

Ja, je kunt crypto als beloning ontvangen in games zoals Axie Infinity, Gods Unchained, Splinterland, The Sandbox en meer. Dit kan o.a. door nieuwe items/karakters te minten (maken) en te verhandelen.