Goedkoop Bitcoin kopen

Wil je goedkoop Bitcoin kopen en verkopen, maar weet je niet waar BTC het goedkoopste is? Dan zit je hier goed! Je kunt hier de actuele prijs van Bitcoins vergelijken en direct de laagste prijs uitkiezen.

Bitcoin prijzen vergelijken

Een Nederlandse Bitcoin broker (of exchange) hanteert voor de koop- en verkoop van cryptocurrency transactiekosten. Je wilt niet de hoogste prijs betalen en daarom loont het om Bitcoin prijzen te vergelijken:

De Bitcoinprijzen worden iedere 15 minuten ge-update.

veilig op de officiële Bitvavo website

Voordelen

Waarom Bitcoins vergelijken?

Transactiekosten á 1% lijken op het eerste gezicht laag, maar kunnen flink oplopen zodra je transacties met grote bedragen gaat doen. Je bespaart door de BTC-prijs van crypto aanbieders onderling te vergelijken.

Sommige websites vergelijken de prijzen onvolledig. Je moet namelijk zowel de commissie, netwerkfee als de iDeal-kosten meenemen in je berekening. Zeker wanneer Bitcoin kopen hoog op je agenda staat.

De Bitcoin prijzen in de tabel hierboven zijn gekoppeld aan de huidige Bitcoin koers. Hierbij heb ik alle vergelijkbare kosten meegenomen die bij het kopen van van 1 Bitcoin komen kijken.

De spreadkosten heb ik achterwege gelaten omdat deze afhankelijk zijn van externe factoren en dus moeilijk te vergelijken zijn.

Goedkoopste prijs buiten Nederland

De meeste Nederlanders willen hun Bitcoin aankoop graag via iDeal doen bij een Nederlandse broker. Men komt zo het snelste aan Bitcoin en ook belastingtechnisch is administratief papierwerk minimaal.

Dat gezegd hebbende is het voor de volledigheid goed om te weten dat je Bitcoin buiten Nederland ook zónder kosten kunt kopen. Binance, ‘s werelds  grootste crypto exchange, biedt deze optie namelijk aan. 

Een nadeel is het ontbreken van iDeal en handmatige SEPA-betalingen. Hierdoor is geld storten op Binance iets ingewikkelder. Dit geldt ook wanneer je later weer geld van Binance wilt halen.

Wil je desondanks een Binance account aanmaken, gebruik dan een Binance referral voor korting op andere cryptocurrencies.

Conclusie

Als je alle crypto brokers ter wereld op een hoop gooit, is Binance de goedkoopste Bitcoin broker.

Vraag je je af hoe je Bitcoins koopt bij een Nederlandse exchange? Bitvavo is in dat geval de goedkoopste Bitcoin aanbieder en volgens mij de beste keuze om goedkoop je Bitcoins te kopen met iDeal.

Je krijgt bij hen automatisch een Bitcoin wallet waarvan de private keys worden opgeslagen in veilige cold storage (offline opslag).

veilig op de officiële Bitvavo website

René Today
René Today

René is een onderzoeker, auteur en ervaringsdeskundige op het gebied van cryptovaluta en andere beleggingen. Zijn expertise is gebaseerd op 18 jaar (sinds 2004) praktische ervaring met beleggen welke hij deelt deze op zijn website Renetoday.nl.

Veelgestelde vragen

Als je het goedkoopste Bitcoin wilt kopen via iDeal, dan is Bitvavo met 0,15% kosten voor een limietorder, de beste optie in Nederland. Internationaal ben je het goedkoopste uit bij Binance waarbij je geen kosten (en geen iDeal) hebt. Vergelijk meer prijzen in deze unieke tabel.

Ja, dat kan. Bijna alle crypto brokers en exchanges bieden de mogelijkheid aan om met kleinere bedragen crypto te kopen. Hier zie je een overzicht met de goedkoopste aanbieders op een rij.