Ethereum koers verwachting

Wil je weten wat de laatste Ethereum koers verwachting is? Ik heb de actuele ETH prognose volgens crypto analisten verzameld en gevisualiseerd in een unieke grafiek. Zo zie je direct wat men vandaag, dit jaar en op de lange termijn verwacht van de Ether prijs.

ℹ️ Disclaimer: Beschouw in de inhoud van dit artikel niet als financieel crypto advies, maar als basisinformatie om vervolgens je eigen onderzoek te doen.

Ethereum vandaag & morgen

Wat gaat Ethereum vandaag en morgen doen? Om een voorspelling te kunnen doen kijk ik naar het laatste ETH nieuws, het sentiment bij beleggers, de live ETH koersgrafiek en een technische analyse hiervan.

De databronnen die ik naloop heb ik in deze tabellen en grafieken opgenomen. Bepaal voor jezelf aan welke data je de meeste waarde hecht. De ‘Prognose morgen‘ is het gemiddelde van de 2 vermelde bronnen.

De Ethereum koersprognose van morgen is het gemiddelde van de eerste vier vermelde bronnen.

Bronnen: Walletinvestor, Allforecast, Coincodex, Coinlore, Finscreener. Updates: iedere 15 min.

Bronnen: IntoTheBlock.com, LunarCrush.com, Alternative.me, Finscreener.org. Updates: 15min.

Bron: CryptoPanic.com

Bron: Santiment.net

Bron: Santiment.net- De grafiek update iedere 15 minuten.

Ter info: wordt een bron niet weergegeven in de grafiek? Kom dan later nog eens terug.

ETH verwachting korte termijn

Vraag je je af wat Ethereum op de korte termijn gaat doen? In de onderstaande unieke grafiek heb ik de Ethereum zeven dagen koersverwachting volgens twee online bronnen ingetekend. Hiervan heb ik ook een gemiddelde genomen (zwarte lijn) en een 5% standaardafwijking (verticale lijntjes) toegevoegd.

Bronnen: Walletinvestor, Allforecast, Coincodex, Coinlore. Grafiek update iedere 15 min.

Bronnen: Walletinvestor, Allforecast, Coincodex, Coinlore. Grafiek update iedere 15 min.

ETH prognose 12 maanden

Ben je benieuwd wat ETH in de nabije toekomst gaat doen? In deze grafiek heb ik de 12 maanden koers prognose volgens drie crypto bronnen gevisualiseerd. Hierbij heb ik een 10% afwijking toegepast.

Bronnen: Longforecast, Tradingbeasts, Allforecast. De grafiek update iedere 15 minuten.

Bronnen: Longforecast, Tradingbeasts, Allforecast. Grafiek update iedere 15 min.

ETH voorspelling lange termijn

Hoe zit het met de lange termijn verwachting voor Ethereum? Dit is natuurlijk enorm koffiedik kijken, maar ook hier kun je data over vinden.

In deze grafiek zie je dat de voorspellingen van de drie gebruikte bronnen sterk uiteen lopen. Ik heb een 20% standaardafwijking ingetekend zodat je een beeld hebt van hoe groot de prognose verschillen zijn.

Bronnen: Coinpriceforecast, Digitalcoinprice, Tradersunion. Grafiek update iedere 15 min.

Bronnen: Coinpriceforecast, Digitalcoinprice, Tradersunion. Grafiek update iedere 15 min.

Voorspellingen van experts

Naast een technische analyse is de fundamentele waarde van Ethereum een belangrijke graadmeter volgens technologie- en cryptocurrency professionals.

De praktische toepasbaarheid en aankomende upgrade van Ethereum zorgen ervoor dat veel professionals geloven in de toekomst van ETH. Hieronder lees je enkele Ethereum koers verwachtingen volgens verschillende profs.

Joseph Raczynski

Joseph Raczynski is een technologie-expert en futuroloog bij Thomson Reuters. Joseph voorspelt dat Ethereum’s koers eind 2022 de $8000 zal bereiken (bron).

Hij wijdt dit aan ‘The Merge’ die in 2022 gepland staat. Dit is een technische upgrade van het netwerk. De Ethereum blockchain zal dan worden omgezet van een Proof of Work (PoW) naar een Proof of Stake (PoS) consensus.

Het netwerk zal daardoor sneller worden, lagere transactiekosten krijgen en minder energie verbruiken. Vooral dit laatste zal grote investeerders positief stemmen. De investeringen van grote investeerders moeten namelijk aan klimaat-eisen voldoen.

“The Merge, an upgrade to Ethereum, should happen this summer. This could have an explosive effect on the token. People have been waiting for this for years. It should be far more secure, 99% more energy-efficient, and deflationary. If that isn’t the trifecta of potential, as a leading blockchain, I don’t know what would be.”

Joseph Raczynski
John Hawkins

John Hawkins is een senior docent aan de University of Canberra waar hij o.a. les geeft in Public Sector Economics, Behavioural Science. John is minder positief.

Hier concludeert dat de prijs van Ethereum de Bitcoin koers nagenoeg op de voet volgt en daardoor onderdeel is van de een gehele crypto bubble. Dit laatste suggereert dat hij verwacht dat crypto geen lang leven beschoren is.

"Ether (and other non-stablecoin) crypto prices seem to fairly mindlessly follow the BTC price and seem to be part of a common speculative bubble."

John Hawkins
Cathie Wood

Het team van Ark Invest met Cathy Wood aan het roer is positief in een recent rapport. Zij verwachten dat de Ethereum blockchain de fundering wordt van DeFi (Decentralized Finance) applicaties. Steeds meer financiële instellingen zullen volgens hen nieuwe decentrale applicaties introduceren.

Tenslotte voorspelt Ark Invest dat de opkomst van NFT’s voor gaming en kunst het Ethereum netwerk verder laten groeien.

Ark Invest verwacht dat Ethereum in 2030 een marktkapitalisatie van $22,5 biljoen zal bereiken. Deze prognose deden ze begin 2022 toen de koers op $2600 stond. Dit is een toename van 75x en zou resulteren in een koers van $195,000(!).

Externe factoren

Ethereum heeft een duidelijke toepassing. Uiteenlopende applicaties, games en NFT’s gebruiken de Ethereum blockchain om transacties en smart contracts te verwerken. Hoewel ETH een ‘front runner’ is, liggen concurrenten op de loer. Of het verstandig is om nu Ethereum te kopen, is erg lastig te zeggen.

De verwachtingen van Solana, Avalanche en Cardano, die als concurrenten dezelfde opties aanbieden (en op bepaalde eigenschappen sneller en efficiënter werken), spelen ook een belangrijke rol.

Deze concurrenten kunnen invloed hebben op de groei van Ethereum. Uiteindelijk zijn het de ontwikkelaars en software ondernemers die bepalen welke blockchain de beste keuze is voor hun project.

Mocht de aankomende ‘The Merge’ van Ethereum een groot succes zijn, dan kan Ethereum een extra grote voorsprong nemen. Pakt de Ethereum upgrade ongunstig uit voor ontwikkelaars, dan is er de kans dat Ethereum op termijn wordt ingehaald.

relevant artikel op deze website

relevant artikel op deze website

veilig op de Bitvavo website

René Today
René Today

René is een onderzoeker, auteur en ervaringsdeskundige op het gebied van cryptovaluta en andere beleggingen. Zijn expertise is gebaseerd op 18 jaar (sinds 2004) praktische ervaring met beleggen welke hij deelt deze op zijn website Renetoday.nl.

Veelgestelde vragen

Crypto experts en technisch analisten van 3 bronnen geven in deze grafiek weer wat ze de komende 12 maanden verwachten van de Ethereum koers.
In deze tabellen kun je goed zien wat de actuele status van de Ethereum koers is en wat het sentiment over Ethereum op social media is.