Cardano koers verwachting

Benieuwd naar de Cardano (ADA) koers verwachting volgens crypto analisten? Ik heb hun prognose data gevisualiseerd in unieke grafieken. Zie wat de Cardano prijs volgens hen morgen en dit jaar gaat doen.

Actuele prognose & nieuws

Welk koersdoel kunnen we de komende dagen van Cardano (ADA) verwachten? En, is het verstandig om op dit moment Cardano te kopen?

Hiervoor bekijk ik de huidige koers t.o.v. steun- en weerstandslijnen, het laatste nieuws, het sentiment op social media én de prijsverwachting van analisten. In de tabellen en grafieken hieronder heb ik deze data verzameld en uniek weergegeven.

De Cardano koersprognose van morgen is het gemiddelde van de eerste vier vermelde bronnen.

Bronnen: Walletinvestor, Coinpriceforecast, Coincodex, Coinlore, Finscreener.

Bronnen: IntoTheBlock, LunarCrush, Alternative.me, Finscreener. Update: iedere 15min.

Bron: CryptoPanic.com

Bron: Santiment.net – De grafiek update iedere 15 minuten.

Bron: Santiment.net

Cardano verwachting korte termijn (7 dagen)

Om een inschatting te maken of Cardano op korte termijn gaat stijgen of dalen heb ik de data van één cryptobron (die voorspellingen doet) in een grafiek omgezet. Deze koersvoorspellingen doen zij aan de hand van een fundamentele- en technische analyse (TA) waarbij de laatste leidend is geweest.

Van deze bronnen heb ik ook het gemiddelde genomen en als aparte stippellijn ingetekend. De verticale lijntjes geven een 5% op- en neerwaartse standaard afwijking weer voor de ADA voorspelling.

Bronnen: Walletinvestor, Coinpriceforecast, Coincodex, Coinlore  – De grafiek update iedere 15 minuten.

Bronnen: Walletinvestor, Coinpriceforecast, Coincodex, Coinlore  – Update iedere 15 minuten.

Lange termijn grafiek Cardano (2022 t/m 2030)

Kan Cardano op de lange termijn de €100 of misschien wel €1000 bereiken? Deze vraag is natuurlijk onmogelijk met zekerheid te beantwoorden.

Wel kunnen we wederom kijken naar wat analisten de komende jaren voor Cardano verwachten. Hieronder zie je goed welke toekomst zij voor Cardano zien. In de gemiddelde lijn zit een 20% standaard afwijking.

Bron: Coinpriceforecast.com, Tradersunion.com, Digitalcoinprice.com – De grafiek update iedere 15 minuten.

Bron: Coinpriceforecast, Tradersunion, Digitalcoinprice – Grafiek update iedere 15 minuten.

Prognose van Cardano experts

Hoewel de koers van Cardano sterk meebeweegt met de algehele crypto markt, is hier niet alles mee gezegd. Cardano, met ex-Ethereum oprichter Charles Hoskinson aan het roer, heeft grootse plannen met Cardano en de bijhorende cryptomunt ADA.

Veel van deze plannen zijn via hun ‘roadmapbekend gemaakt aan het grote publiek.

Crypto-onderzoekers die de ontwikkelingen bij deze derde generatie blockchain op de voet volgen, delen af en toe interessante data die invloed kan hebben op de algemene Cardano koersverwachting.

Uit onderzoek van CoinShares blijkt dat gedurende de neerwaartse cryptomarkt in 2022 reeds 1 miljoen dollar in Cardano geïnvesteerd is door institutionele beleggers. Hierbij ben ik er wel van bewust dat de trading strategieën van dergelijke grote beleggers anders zijn dan die van particulieren.

"Cardano is seeing inflows of funds from institutional investors as the demand for the network is on the rise following many upcoming releases and solutions, putting the ecosystem in one category with giants like Ethereum"

CoinShares

Het bovenstaande wordt bekrachtigd door IntoTheBlock dat data analyses van blockchains doet. Zij zien in 2022 een 50x toename aan transacties binnen Cardano blockchain t.o.v. een jaar eerder.

Voordelen en nadelen

Cardano’s ontwikkeling is relatief uniek t.o.v. andere blockchains. Iedere nieuwe update in hun roadmap wordt pas live gezet zodra deze door andere blockchain experts (peers) is goedgekeurd. Hierdoor is de kans op technische problemen in de toekomst klein.

Cardano heeft niet voor niets de grootste Github community (programmeurs) van alle blockchains. 

Een nadeel is het lage tempo waarin updates worden uitgerold. Concurrerende blockchains zoals Solana en Avalanche kunnen hierdoor een voorsprong nemen. Van een massale adoptie is nog geen sprake.

Cardano staat daarom ook bekend als blockchain voor investeerders met een lange adem die geloven in hun zorgvuldige maar tijdrovende ‘peer-review ontwikkelingsmodel‘.

Je kunt het laatste Cardano nieuws en de laatste ontwikkelingen van het team hier volgen om te zien waar ze nu in het proces zijn.

relevant artikel op deze website

relevant artikel op deze website

veilig op de Bitvavo website

Veelgestelde vragen

Technisch gezien kan Cardano 10 euro worden mits er voldoende grote investeerders ADA als cryptomunt kopen. Hoe meer live updates Cardano doorvoert, hoe groter de kans dat de interesse in Cardano toeneemt. Bekijk hier wat crypo experts tot 2030 van Cardano verwachten.

Cardano is een zeer speculatieve blockchain die nog steeds in zijn ontwikkelingsfase zit. Cardano heeft om die reden nog geen massale adoptie mogen genieten zoals Ethereum. Hoewel Cardano in opkomst is, is het kopen van ADA in die zin een relatief grote gok. Of het slim is om Cardano te kopen, moet je aan de hand van dit risico zelf bepalen.

Over de auteur: René is een particuliere belegger met ruim 15 jaar ervaring op het gebied van consumentengedrag, data analyse en budgetbeheer bij internationale mediabedrijven. Zijn ervaring en mening deelt hij op zijn website René Today en YouTube-kanaal.