Cardano verwachting

Benieuwd naar de Cardano verwachting volgens analisten? Zoek niet verder! Ik deel hun ADA voorspelling in unieke grafieken, met o.a. de koers voorspelling van deze week en Cardona prognose voor 2022-2030.

ℹ️ Ter info: Beschouw in de inhoud van dit artikel niet als financieel crypto advies, maar als basisinformatie om vervolgens je eigen onderzoek te doen.

Voorspelling Cardano deze week

Wat gaat Cardano doen? Gaat Cardano stijgen deze week? Laten we het de technisch analisten vragen. In de onderstaande grafiek zie je wat hun Cardano prijsverwachting is voor de korte termijn (7 dagen).

Ik heb ook een gemiddelde- en trendlijn toegevoegd om een beeld te krijgen van de algemene consensus. De verticale streepjes geven een 5% prijsafwijking weer t.o.v. de gemiddelde ADA voorspelling.

Bronnen: Walletinvestor, Coinpriceforecast, Coincodex, Coinlore  – De grafiek update iedere 15 minuten.

Bronnen: Walletinvestor, Coinpriceforecast, Coincodex, Coinlore  – Update iedere 15 minuten.

Prognose Cardano lange termijn

Hoeveel kan Cardano waard worden? Laten we hiervoor naar de lange termijn verwachting kijken van ADA.

In de onderstaande grafiek zie je wat experts dit jaar verwachten van Cardano. Daarnaast zie je ook wat hun prognose is voor 2023, 2024, 2025 t/m 2030. In de verticale lijnen zit nu een 20% koersafwijking.

Bron: Coinpriceforecast.com, Tradersunion.com, Digitalcoinprice.com – De grafiek update iedere 15 minuten.

Bron: Coinpriceforecast, Tradersunion, Digitalcoinprice – Grafiek update iedere 15 minuten.

Cardano nieuws verwachting

Wat is er met Cardano aan de hand en waarom stijgt Cardano niet? Hiervoor check ik het laatste Cardano nieuws van de afgelopen 24 uur, en de Bitcoin koers verwachting omdat deze invloed heeft op alle coins.

Ook check ik of de ADA koers nog boven steunlijnen blijft.

Tenslotte check ik wat ADA gaat doen volgens sociale media. Dit kan door sentiment binnen gesprekken te meten. Een positief sentiment bij een lage koers kan een indicatie van een nieuwe stijging zijn.

De Cardano koersprognose van morgen is het gemiddelde van de eerste vier vermelde bronnen.

Bronnen: Walletinvestor, Coinpriceforecast, Coincodex, Coinlore, Finscreener.

Bronnen: IntoTheBlock, LunarCrush, Alternative.me, Finscreener. Update: iedere 15min.

Bron: CryptoPanic.com

Bron: Santiment.net – De grafiek update iedere 15 minuten.

Bron: Santiment.net

Verwachting Cardano experts

Hoewel de koers van Cardano meebeweegt met de algehele crypto markt, is hier niet alles mee gezegd.

Cardano, met ex-Ethereum oprichter Charles Hoskinson aan het roer, heeft grootse plannen met Cardano en de bijhorende cryptomunt ADA.

Veel van deze plannen zijn via hun ‘roadmapbekend gemaakt aan het grote publiek.

Crypto-onderzoekers die de ontwikkelingen bij deze derde generatie blockchain op de voet volgen, delen af en toe interessante data die invloed kan hebben op de algemene Cardano koers verwachting.

Uit onderzoek van CoinShares blijkt dat gedurende de neerwaartse cryptomarkt in 2022 reeds 1 miljoen dollar in Cardano geïnvesteerd is door institutionele beleggers. Hierbij ben ik er wel van bewust dat de trading strategieën van dergelijke grote beleggers anders zijn dan die van particulieren.

"Cardano is seeing inflows of funds from institutional investors as the demand for the network is on the rise following many upcoming releases and solutions, putting the ecosystem in one category with giants like Ethereum"

CoinShares

Het bovenstaande wordt bekrachtigd door IntoTheBlock dat data analyses van blockchains doet. Zij zien in 2022 een 50x toename aan transacties binnen Cardano blockchain t.o.v. een jaar eerder.

Heeft Cardano toekomst ?

Cardano’s ontwikkeling is uniek t.o.v. andere blockchains. Iedere nieuwe update in hun roadmap wordt pas live gezet zodra deze door andere blockchain experts (peers) is goedgekeurd.

Hierdoor is de kans op technische problemen in de toekomst klein. Cardano heeft niet voor niets de grootste Github community (programmeurs) van alle blockchains. 

Een nadeel is het lage tempo waarin updates worden uitgerold. Concurrerende blockchains zoals Solana en Avalanche kunnen hierdoor een voorsprong nemen. Van een massale adoptie is nog geen sprake.

Cardano staat daarom ook bekend als blockchain voor investeerders met een lange adem die geloven in hun zorgvuldige maar tijdrovende ‘peer-review ontwikkelingsmodel‘.

Ja, fundamenteel heeft Cardano toekomst. Hoe succesvol deze toekomst van ADA wordt, is naar mijn mening sterk afhankelijk van de ontwikkelingen en adoptie van concurrerende blockchains.

op de officiële Bitvavo website

René Today
René Today

René is een onderzoeker, auteur en ervaringsdeskundige op het gebied van cryptovaluta en andere beleggingen. Zijn expertise is gebaseerd op 18 jaar (sinds 2004) praktische ervaring met beleggen welke hij deelt deze op zijn website Renetoday.nl.

Veelgestelde vragen

De kans dat Cardano 1000 Dollar waard wordt, is zeer klein. De marktkapitalisatie van Cardano zou dan tot minstens 45 biljoen Dollar moeten stijgen. Ter vergelijking: Bitcoin had op het hoogste punt (60k) een marktkapitalisatie van ‘slechts’ 1 biljoen Dollar.

Nee, Ethereum heeft inmiddels het grootste marktaandeel op basis van smart contracts. De schaalbaarheid van Ethereum wordt door nieuwe Layer 2 oplossingen continue verbeterd. Hierdoor zijn er weinig redenen waarom ontwikkelaars moeten overstappen op Cardano.