Hoe koop je Bitcoin met Paypal?

Wil je Bitcoins kopen met Paypal als betaalmethode, maar weet je niet hoe dit werkt? Geen probleem! Ik leg je stap voor stap uit hoe en waar je Bitcoin, en andere crypto, koopt met een Paypal account.

Introductie

In Paypal kun je meerdere bankrekeningen en creditcards beheren. Hiermee kun je o.a. Bitcoin kopen zonder persoonlijke bankgegevens te hoeven delen met een crypto exchange.

In Nederland kunnen Paypal-gebruikers Bitcoin nog niet direct in het Paypal platform kopen. In de VS en het VK is dit inmiddels wel mogelijk. Je betaalt daarvoor 0,50% transactiekosten.

De oplossing is door Bitcoin te kopen bij een crypto exchange en Paypal als betaalmethode te gebruiken.

5 Stappenplan

In het volgende 3-stappenplan laat ik zien hoe je met Paypal Bitcoin koopt met Bitvavo. Dit is de grootste en goedkoopste crypto exchange in Nederland, met de meeste awards, positieve reviews en beste crypto app.

1. Open een crypto account

Meld je hier aan en doorloop het verificatie- en identificatieproces.

2. Stort geld met Paypal

Log in en klik in het dashboard op ‘Storten’. Selecteer ‘Paypal’ en vul je gewenste bedrag in.

Klik nu op ‘Bevestigen en storten’. Log in in Paypal, kies je gewenste rekening en klik ‘Aankoop voltooien’.

3. Koop Bitcoin

Ga in het dashboard van Bitvavo naar ‘Bitcoin’, vul je aankoopbedrag in en klik ‘Kopen’. Controleer de transactie en klik op ‘Bevestigen en betalen’ indien alles OK is.

Gelukt!

Gefeliciteerd, je Bitcoin aankoop met Paypal is afgerond! Je gekochte Bitcoin vind je terug in je Bitcoin wallet bij ‘Mijn digitale valuta‘ (zie screenshot).

De wallet kun je zien als een soort online bankrekening voor Bitcoin. Iedere crypto heeft een eigen wallet.

Bewaren en opnemen na Paypal aankoop

Heb je Bitcoin met Paypal gekocht, dan kun je je Bitcoins veilig bewaren in je Bitcoin wallet van Bitvavo. Je kunt ze eventueel ook versturen naar een externe (hardware) wallet.

Wil je t.z.t. je Bitcoin verkopen om bijvoorbeeld winst te nemen? Dan heb je twee opties om je geld in Euro’s op te nemen:

  • Bitcoin sturen naar externe wallet
  • Nederlandse bankrekening koppelen

Je kunt vanuit Bitvavo alleen Euro’s opnemen wanneer je een Nederlandse bankrekening hebt geverifieerd. Als alternatief kun je je BTC naar een extern Bitcoin adres sturen om het elders op te nemen of uit te geven.

Conclusie

Paypal is een van de oudste en bekendste online betaalmethodes. Het is dan ook vanzelfsprekend dat een betaling met Paypal mogelijk is binnen een crypto platform.

De extra transactiekosten zijn iets hoger (2%) dan een storting via iDeal. Maar, ontvang jij inkomen op je Paypal-account (bv via een webshop) of ben je gewend alles met Paypal te doen, dan is het een prima optie.

veilig op de Bitvavo website

René Today
René Today

René is een onderzoeker, auteur en ervaringsdeskundige op het gebied van cryptovaluta en andere beleggingen. Zijn expertise is gebaseerd op 18 jaar (sinds 2004) praktische ervaring met beleggen welke hij deelt deze op zijn website Renetoday.nl.

Veelgestelde vragen

Ja, je kunt met Paypal als betaalmethode zonder problemen Bitcoin kopen vanuit Nederland. Lijkt je dit wat? Lees dan mijn complete uitleg over hoe dit in zijn werk gaat.

Nee, het is net zo veel moeite om Bitcoin te kopen met Paypal als met een andere betaalmethode, zoals iDeal. Ben je reeds ingelogd in Paypal, dan is het zelfs sneller dan iedere andere methode.