Bitcoin rekening openen

Wil je een Bitcoin rekening openen om crypto zoals Bitcoins te kopen, met geld vanaf je eigen bankrekening? Dan zit je hier goed! Ik leg je direct in 3 stappen uit hoe je een Bitcoin rekening opent zonder al te veel gedoe.

Een Bitcoin rekening wordt ook wel ‘Bitcoin wallet‘ (portemonnee) genoemd. Wil je Bitcoins ontvangen, dan heb je die wallet nodig. Het openen hiervan verloopt bijna hetzelfde als het openen van een rekening bij een reguliere bank.

Hieronder lees je hoe je een rekening opent bij Bitvavo. Dit is de grootste en goedkoopste crypto exchange van Nederland met ruim 1 miljoen gebruikers. Het gebruik van iDeal is mogelijk en ze zijn ook bekend van radio en TV.

Stap 1: Registeren

Registreer jezelf eerst via deze link. Hiermee ontvang je een welkomstbonus zodra je rekening geopend is. Voer je naam, e-mailadres en wachtwoord in. Bevestig je e-mailadres nu via de link in de e-mail die je van ze ontvangt.

Stap 2: Vragen beantwoorden

Omdat Bitvavo geregistreerd staat bij De Nederlandsche Bank moet je verplicht twee vragen beantwoorden: 1) Wat is je doel met de rekening? 2) Waar heb je het te gebruiken geld verkregen (bv. inkomen, gift, etc.)?

Stap 3: Identiteit verifiëren

Op basis van Nederlandse wet- en regelgeving moet Bitvavo nu je identiteit verifiëren. Dit kan eenvoudig door je identiteitsbewijs te fotograferen met je mobiele telefoon. De verificatie die volgt, is geautomatiseerd en duurt enkele minuten.

Vervolgstappen

Heb je het hele proces succesvol doorlopen, dan heb je automatisch een Bitcoin rekening geopend en kun je nu Bitcoin kopen. In deze rekening/wallet vind je straks je gekochte Bitcoins terug die gekoppeld zijn aan jouw Bitcoinadres.

Wil je meer weten over de werkwijze van een Bitcoin wallet, lees dan eens dit artikel. Hierin lees je meer over de mobiele wallet en hardware wallets (fysiek apparaat).

Hoe je stap-voor-stap veilig Bitcoin koopt, lees je hier. Je hoeft niet direct 1 hele Bitcoin te kopen. Het is prima mogelijk om met een klein bedrag te beginnen. Zo loop je niet direct het risico op grote verliezen bij een (tijdelijke) daling van de koers.

Ben je nog nieuw met crypto? Lees dan hier over wat de onderliggende blockchain technologie inhoudt.

Conclusie

Een Bitcoin rekening open je meestal als eerste bij een online exchange (zoals Bitvavo). Dit gaat vlot en veilig. Je kunt hiermee Bitcoins kopen, verkopen, versturen en ontvangen.

Naast je rekening krijg je direct de mogelijkheid om ook andere cryptocurencies te kopen. Hierbij krijgt iedere cryptomunt zijn eigen rekening (wallet). Al deze ‘rekeningen’ vind je terug in je account.

In deze startersgids ben ik uitgegaan van een online rekening bij een exchange (een soort crypto bank). Er zijn verschillende soorten wallets beschikbaar.

Zoals eerder besproken kun je ook kiezen voor een iets ingewikkeldere zelf beheerde online wallet, desktop wallet of hardware wallet (USB stick). Hierbij beheer je back ups and gebruik je een QR code.

veilig op de website van Bitvavo

René Today
René Today

René is een onderzoeker, auteur en ervaringsdeskundige op het gebied van cryptovaluta en andere beleggingen. Zijn expertise is gebaseerd op 18 jaar (sinds 2004) praktische ervaring met beleggen welke hij deelt deze op zijn website Renetoday.nl.

Veelgestelde vragen

Een Bitcoin rekening, ook wel ‘Bitcoin wallet’ genoemd, bevat Bitcoin-adressen en private keys die jou toegang geven tot de door jouw gekochte Bitcoins. Je kunt er Bitcoin mee kopen, verkopen, versturen en ontvangen. De meeste mensen openen een Bitcoin rekening bij een online exchange of broker.

Je krijgt een Bitcoin adres door een account te openen bij een derde partij die jou toegang geeft tot de Bitcoin blockchain. Dit kan een exchange, broker of hardware wallet aanbieder zijn.