Bitcoin koers verwachting

Wil je weten wat de laatste Bitcoin koers verwachting is? Ik heb actuele BTC prijs voorspellingen volgens crypto experts en analisten in unieke grafieken gezet. Hierin zie je de prognose op de korte en lange termijn.

Ter info: Beschouw in de inhoud van dit artikel niet als financieel crypto advies, maar als basisinformatie om vervolgens je eigen onderzoek te doen.

BTC vandaag & morgen

Wat gaat Bitcoin vandaag en morgen doen? Om voorspellingen te kunnen doen kijk ik naar recent BTC nieuws, het sentiment bij beleggers, de live BTC koersgrafiek en een technische analyse hiervan.

De bronnen die ik check, heb ik in deze grafieken en tabellen uiteengezet. Zo zie je in één oogopslag hoe Bitcoin er bij staat en wat het vooruitzicht is. Bepaal zelf aan welke data je waarde hecht. 

De Bitcoin prognose van morgen is het gemiddelde van de vermelde bronnen in de korte termijn grafiek.

Bronnen: IntoTheBlock, LunarCrush, Finscreener.

Bron: CryptoPanic

Bron: Santiment. Update: iedere 24 uur.

Bron: Santiment.net

Bitcoin verwachting korte termijn

Benieuwd naar wat Bitcoin op de korte termijn gaat doen? In de volgende unieke grafiek heb ik Bitcoin’s zeven dagen koersverwachting volgens diverse online bronnen ingetekend. Je ziet ook een gemiddelde (zwarte lijn) en een 5% standaardafwijking (verticale lijntjes).

Bronnen: zie legenda. De grafiek update iedere 15 minuten.

op de Bitvavo pagina

Bron: zie legenda. De grafiek update iedere 15 min.

op de Bitvavo pagina

BTC prognose 12 maanden

Wat wordt Bitcoin’s waarde in de toekomst? Er zijn analisten die hun prognoses delen. Hieronder een grafiek met de 12 maanden voorspelling van crypto experts verwerkt, met een 20% prijsafwijking.

Bronnen: zie legenda. De grafiek update iedere 15 minuten.

op de Bitvavo pagina

Bronnen: zie legenda. Grafiek update iedere 15 min

op de Bitvavo pagina

Prognose volgens financieel experts

Wat is Bitcoin eigenlijk waard volgens fondsbeheerders en financieel experts? Degenen die dagelijks actief zijn met cryptovaluta, delen af en toe hun nieuwe prijsdoel voor Bitcoin.

Deze toekomstverwachting moet je natuurlijk met een grote korrel zout nemen, maar is desondanks de moeite waard om te bepalen wanneer Bitcoin kopen interessant kan zijn.

Volgens analisten uit het het Bloomberg Intelligence: Crypto Outlook rapport is de kans aanwezig dat de $100,000 grens bereikt wordt. Een dalend aanbod (aantal Bitcoins) en een stijgende vraag resulteert bijna altijd in de stijging van de prijs.

Ook analisten van de Bloomberg’s Crypto Galaxy Index zijn overwegend positief.

Desondanks verwachten Bloomberg analisten dat eerst een stevige bodem van $30,000 en een tijdelijk plafond van $60,000 voorlopig nog de norm zal blijven.

"Next key Bitcoin threshold may be $100,000. Bitcoin is more likely forming a floor than a ceiling, which means range traders accustomed to $30,000-$60,000 may be disappointed,” the report adds."

Het grote investeringsbedrijf Invesco verwacht in dit analyse rapport dat de cryptocurrency markt incl. Bitcoin als een bubbel zal knappen in 2022.

Als gevolg zal de Dollar prijs dalen naar $30,000. Ze wijten dit aan de afnemende interesse na de enorme euforie in 2021. Er wordt zelfs een vergelijking gemaakt met de markt crash in 1929.

"The template also suggests that bubbles typically deflate for a further two years. Hence, we think it is not too much of a stretch to imagine Bitcoin falling below $30,000 this year (with the health warning that we have got this wrong before and that it seems to be going through a series of bubbles),” Invesco said."

Volgens technisch analyst PlanB koersen we gestaag af op de $100,000 BTC koers. Zijn inmiddels befaamde Stock to Flow model vertelt hem dat we die prijs ergens in 2023 kunnen gaan bereiken. 

Externe facoren

De koers van Bitcoin wordt niet alleen bepaald door vraag en aanbod van particuliere beleggers. Er zijn vele externe factoren die van grote invloed zijn op de toekomst van Bitcoin.

Zo is er een realistische verwachting dat de Bitcoin halving in 2024 de koers zal opdrijven. Na de halving zullen er namelijk langzamer Bitcoins gemaakt kunnen worden. De ontstane schaarste kan de prijs doen stijgen.

Ten slotte is er de wetgeving en regulering die overheden zullen opmaken voor cryptovaluta. De kans is aanwezig dat Bitcoin hierdoor als officieel beleggingsobject zal worden geclassificeerd.

Regulering zal de bescherming van particuliere beleggers door een centrale instantie introduceren. Het vertrouwen zal bij (nieuwe) beleggers toenemen wat een positieve impuls voor de cryptomarkt zal zijn.

op de Bitvavo website

René Today
René Today

René is een onderzoeker, auteur en ervaringsdeskundige op het gebied van cryptovaluta en andere beleggingen. Zijn expertise is gebaseerd op 18 jaar (sinds 2004) praktische ervaring met beleggen welke hij deelt deze op zijn website Renetoday.nl.

Veelgestelde vragen

Om te voorspellen wat Bitcoin gaat doen, kijken we naar de BTC verwachtingen van crypto experts en technisch analisten. Hun actuele prognose kun je hier bekijken.

De kans dat Bitcoin gaat stijgen ná een flinke daling is meestal groter, dan wanneer Bitcoin recent al hard gestegen is. In deze grafiek kun je zien wat Bitcoin’s korte termijn verwachtingen zijn.