Bitcoin koers verwachting

Ben je op zoek naar de Bitcoin koers verwachting volgens technisch analisten en crypto experts? In mijn unieke grafieken, met actuele nieuws- en prognose data, zie je direct wat Bitcoin gaat doen volgens hen.

Actuele prognose & nieuws

Gaat Bitcoin nog stijgen of gaat Bitcoin nog dalen vandaag? Om dit te achterhalen, kijk ik naar de live Bitcoin koers, technische indicatoren, het laatste nieuws uit de crypto markt en het bijhorende sentiment

Hieronder heb ik tabellen gemaakt met de belangrijkste data die ik volg, en trending BTC-nieuws.

De Bitcoin koersprognose van morgen is het gemiddelde van de eerste vier vermelde bronnen.

Bronnen: AllForecast, WalletInvestor, Coincodex, Coinlore, Finscreener.org. Updates: 15min.

Bronnen: IntoTheBlock, LunarCrush, Alternative.me, Finscreener.org. Updates: 15min.

Bron: CryptoPanic

Bron: Santiment.net

Bitcoin verwachting korte termijn (7 dagen)

In deze korte termijn grafiek zie je de Bitcoin prognose voor de komende 7 dagen. Hierin heb ik meedere crypto bronnen ingetekend die koersvoorspellingen doen. Dit doen ze aan de hand van een fundamentele- en technische analyse (TA). De TA heeft van hen meer gewicht gekregen dan de fundamentele analyse.

Ik heb ook een gemiddelde lijn en een trendlijn hiervan ingetekend. De gekoppelde verticale lijntjes geven een 5% opwaartse én neerwaartse prijsafwijking weer voor de gemiddelde BTC verwachting.

Bron: Walletinvestor, Allforecast, Coincodex, Coinlore, Coinforecast. De grafiek update iedere 15 minuten.

Bronnen: Walletinvestor, Allforecast, Coincodex, Coinlore, Coinforecast. Grafiek update iedere 15 min.

Bitcoin één jaar verwachting (12 mnd)

Wat gaat Bitcoin dit jaar doen? In deze grafiek zie je de verwachtingen van analisten voor de komende 12 maanden. Afhankelijk van het moment zie je veel of weinig verschil tussen de gebruikte bronnen.

Bij de grijze gemiddelde lijn heb ik dit keer een 20% prijsafwijking toegepast (verticale lijnen) op de crypto koers verwachting. Een handige grafiek als je nog overweegt om Bitcoin of andere cryptomunten te kopen.

Bronnen: Longforecast, Tradingbeasts, Allforecast. – De grafiek update iedere 15 minuten.

Bronnen: Longforecast, Tradingbeasts, Allforecast. Grafiek update iedere 15 min.

Lange termijn grafiek Bitcoin (2022 t/m 2030)

Bitcoin’s 10 jaar koers grafiek laat zien hoe veranderlijk de BTC-prijs is. Ben je benieuwd welke toekomst Bitcoin in het verschiet heeft? In deze lange termijn grafiek van Bitcoin zie je welke koers de analisten van 3 websites voorspellen tot en met 2030

Bij de gemiddelde lijn heb ik boven en onder de koers een prijsafwijking van 20% toegevoegd (verticale lijnen). Zoals je ziet, zitten er optimistische én pessimistische koersverwachtingen tussen voor Bitcoin.

Bron: Coinpriceforecast,  Digitalcoinprice. De grafiek update iedere 15 minuten.

Bronnen: Coinpriceforecast,  Digitalcoinprice. Grafiek update iedere 15 min

Voorspellingen van professionals

Wat is Bitcoin waard volgens de échte professionals die beleggen in Bitcoin? Degenen die dagelijks actief zijn met cryptovaluta, delen af en toe hun nieuwe prijsdoel voor Bitcoin.

Deze Bitcoin voorspellingen moet je ook met een grote korrel zout nemen, maar zijn desondanks de moeite waard om te bepalen wanneer Bitcoin kopen interessant kan zijn.

Volgens analisten uit het het Bloomberg Intelligence: Crypto Outlook rapport is de kans aanwezig dat de $100,000 grens bereikt wordt. Een dalend aanbod (aantal Bitcoins) en een stijgende vraag resulteert bijna altijd in de stijging van de prijs.

Ook analisten van de Bloomberg’s Crypto Galaxy Index zijn overwegend positief.

Desondanks verwachten Bloomberg analisten dat eerst een stevige bodem van $30,000 en een tijdelijk plafond van $60,000 voorlopig nog de norm zullen blijven.

"Next key Bitcoin threshold may be $100,000. Bitcoin is more likely forming a floor than a ceiling, which means range traders accustomed to $30,000-$60,000 may be disappointed,” the report adds."

Bloomberg

Het grote investeringsbedrijf Invesco verwacht in dit analyse rapport dat de cryptocurrency markt incl. Bitcoin als een bubbel zal knappen in 2022. Als gevolg zal de Dollar prijs dalen naar $30,000. Ze wijten dit aan de afnemende interesse na de enorme euforie in 2021. Er wordt zelfs een vergelijking gemaakt met de markt crash in 1929.

"The template also suggests that bubbles typically deflate for a further two years. Hence, we think it is not too much of a stretch to imagine Bitcoin falling below $30,000 this year (with the health warning that we have got this wrong before and that it seems to be going through a series of bubbles),” Invesco said."

Invesco

Volgens technisch analyst PlanB koersen we gestaag af op de $100,000 BTC koers. Zijn inmiddels befaamde Stock to Flow model vertelt hem dat we die prijs ergens in 2023 kunnen gaan bereiken. 

Externe factoren

De toekomst van Bitcoin is sterk afhankelijk van de invloed die regeringen zullen gaan uitoefenen door (al dan niet) regulering in te voeren. Dit betekent dat er wetgeving wordt gemaakt rondom cryptomunten.

In de Verenigde Staten verwacht men dat als eerste stablecoins gereguleerd zullen gaan worden. Denk aan bijvoorbeeld USDC. Men gaat er nu van uit dat Bitcoin en andere cryptomunten zullen volgen.

Zodra Bitcoin gereguleerd wordt, verwacht men dat er ook een Bitcoin spot ETF wordt goedgekeurd door de SEC. Zodra dit het geval is, kunnen (grote) institutionele beleggers legaal Bitcoin kopen.

Het vermogen wat hiermee gepaard gaat, zal de Bitcoinkoers naar verwachting doen stijgen. Dat gezegd hebbende, al deze punten zijn nog steeds géén realiteit. Het is dus afwachten totdat er meer duidelijk is.

relevant artikel op deze website

relevant artikel op deze website

veilig op de Bitvavo website

Veelgestelde vragen

Of Bitcoin gaat stijgen of dalen dit jaar weet niemand. Er zijn wel tal van technisch analisten en crypto experts die hier uitspraken over doen. Ik heb live data van Bitcoin voorspellingen in een grafiek geplaatst die je hier kunt bekijken.

Op de korte termijn kunnen daghandelaren d.m.v. een technische analyse diverse prognoses doen over de Bitcoin prijs. Ik heb enkele analyses in deze grafiek voor je uiteen gezet.
Over de auteur: René is een particuliere belegger met ruim 15 jaar ervaring op het gebied van consumentengedrag, data analyse en budgetbeheer bij internationale mediabedrijven. Zijn ervaring en mening deelt hij op zijn website René Today en YouTube-kanaal.