Hoe op Binance geld storten?

Wil je op Binance geld storten, maar lukt het niet met iDeal of SEPA? Ik leg je hier in een 5-stappenplan met screenshots uit hoe het mogelijk is om geld op je Binance account te zetten.

Kun je Euro’s overmaken naar Binance?

Nee, het is niet mogelijk om Euro’s vanuit Nederland over te maken naar Binance. Dit komt vermoedelijk door juridische procedures en het ontbreken van een verplichte registratie bij De Nederlandsche Bank.

Zo zet je geld op Binance

Je kunt alsnog geld op Binance zetten door eerst een cryptomunt naar je Binance account te sturen vanaf een Nederlandse exchange, zoals Bitvavo, en deze vervolgens in Binance in te wisselen voor Euro’s.

In het onderstaande 5-stappenplan maak ik gebruik van de crypto Ripple (XRP) die een van de laagste netwerkkosten voor een transactie hanteert.

Let op: deze stappen moet je vanaf een computer doorlopen, en werken niet vanaf een app.

1. Open Bitvavo account

Registreer jezelf op deze pagina, bevestig je e-mailadres en doorloop het verplichte identificatieproces.

2. Stort geld met iDeal

Log in op je (nieuwe) account en klik in het dashboard op ‘Storten’. Kies nu iDeal, jouw bank en je gewenste bedrag. Zodra je op ‘Doorgaan‘ klikt, kun je het bedrag vanaf jouw bankrekening via iDeal naar Bitvavo sturen.

3. Koop Ripple (XRP)

Klik in het dashboard op ‘Ripple’, vul het aankoopbedrag in Euro’s in, en kies ‘Kopen’. Controleer de order en klik op ‘Bevestigen en betalen’. De te ontvangen XRP staan na de betaling direct in je XRP-wallet.

4. Verifieer Binance adres

Nu gaan we Bitvavo aan Binance koppelen door een XRP-adres in Binance te verifiëren binnen Bitvavo. Maak een Binance account aan of log in op je account.

Klik zodra je bent ingelogd in het menu op: Wallet > Fiat and Spot

Links op de pagina zie je nu een zoekbalk. Zoek ‘Ripple‘ en klik op ‘Deposit‘.

Klik op het driehoekje in de dropdown.

Kies voor ‘XRP‘.

Klik ‘OK‘.

Kopieer het weergegeven Binance XRP-adres en de MEMO, en plak deze ergens in een leeg document.

Ga nu in Bitvavo naar: Veiligheid > Adresboek en klik ‘Adres toevoegen‘.

Kies Ripple als coin, en voer je XRP-adres en MEMO van Binance in. Bedenk zelf een naam voor dit adres.

Belangrijk: Je moet nu bij Bitvavo verifiëren dat jij de eigenaar bent van dat XRP-adres in Binance d.m.v. tweefactor authenticatie (2FA). Heb je dit niet ingesteld, dan moet je een schermopname maken (uitleg).

5. Stuur XRP naar Binance

Ga nu via het Bitvavo dashboard naar je Ripple wallet, en klik ‘Opnemen‘.

Kies je XRP-adres van Binance, plak de bijhorende MEMO (tag) eronder en verstuur de XRP naar Binance. Het verzenden van XRP zal nu beginnen.

Gefeliciteerd!

Gefeliciteerd, je hebt zojuist XRP over het Ripple-netwerk verstuurd van Bitvavo naar Binance. Het duurt nu enkele minuten voordat je de XRP in je Binance wallet ziet staan.

Vervolgens kun je je XRP in Binance omzetten (‘convert’) naar Dollars, Euro of een stablecoin (bv. BUSD) zodat de waarde stabiel blijft. Op deze manier heb je ‘echt’ geld op je Binance account gezet.

Je kunt dit proces ook met Stellar (XLM), Bitcoin (BTC) of andere cryptomunten uitvoeren. 

⚠️ Let op: wil je later weer geld opnemen van Binance in Euro’s, dan moet je dit wederom doen door eerst een cryptomunt over de blockchain naar Bitvavo sturen, om jezelf vanuit daar uit te betalen.

Conclusie

Het is op dit moment niet mogelijk om via iDeal/SEPA stortingen te verrichten naar je Binance account. Ook de creditcards van Visa en Mastercard werken niet.

Als alternatief is het mogelijk om geld te storten naar Binance door eerst een cryptomunt met lage transactiekosten over de blockchain te versturen van wallet naar wallet.

Het Ripple netwerk met de bijhorende cryptomunt XRP is een van de goedkoopste opties om dit te realiseren. Het kost je wat extra moeite, maar het is goed te doen als je de genoemde stappen doorloopt.

op de Bitvavo website

René Today
René Today

René is een onderzoeker, auteur en ervaringsdeskundige op het gebied van cryptovaluta en andere beleggingen. Zijn expertise is gebaseerd op 18 jaar (sinds 2004) praktische ervaring met beleggen welke hij deelt deze op zijn website Renetoday.nl.

Veelgestelde vragen

Je kunt geld op Binance zetten door een cryptomunt naar je Binance account te sturen vanaf een Nederlandse exchange, zoals Bitvavo, en deze vervolgens in Binance om te wisselen voor Euro’s.

Mijn vermoeden is dat je nog geen geld kunt storten op Binance omdat ze nog in juridische procedures verwikkeld zijn met De Nederlandsche Bank. Mijn verwachting is dat stortingen via iDeal en SEPA weer mogelijk worden nadat die procedures zijn afgehandeld én Binance een verplichte registratie bij DNB heeft verkregen.