Hoe geld opnemen vanaf Binance? Stap 1 t/m 5 (Uitleg)

René Today
René Today

René is een onderzoeker, auteur en ervaringsdeskundige op het gebied van crypto en andere beleggingen.

Wil je geld opnemen van Binance en in Euro uitbetalen naar je bankrekening in Nederland? Doe dat dan zo spoedig mogelijk! Op 18 juli 2023 stopt Binance namelijk in Nederland.

Ik leg in 5 stappen uit hoe je crypto uit Binance kunt halen en kunt overmaken naar je eigen bank.

op deze pagina

Dit artikel kan producten bevatten van partners die ons hiervoor compenseren. Dit kan van invloed zijn over welke producten we schrijven en waar en hoe het product op de pagina verschijnt. Dit heeft echter geen invloed op onze beoordeling of mening. Beschouw deze informatie in dit artikel niet als persoonlijk financieel advies.

Kun je Euro's opnemen vanaf Binance?

Nee, het is niet mogelijk om Euro’s via SEPA op te nemen vanaf Binance. Dit komt vermoedelijk door juridische procedures en het ontbreken van een verplichte registratie bij De Nederlandsche Bank. Gelukkig is er een oplossing middels de volgende 5 stappen.

Zo haal je geld van Binance af

Je kunt alsnog je geld opnemen van Binance door dit eerst om te converteren naar een cryptomunt en vervolgens via een blockchain te sturen naar een Nederlandse exchange, zoals Bitvavo.

In het onderstaande 5-stappenplan maak ik gebruik van de crypto Ripple (XRP) die een van de laagste netwerkkosten voor een transactie hanteert.

Let op: deze stappen moet je vanaf een computer (laptop) doorlopen, en werken niet vanaf een app.

1. Open Bitvavo account

Registreer jezelf op deze pagina, bevestig je e-mailadres en doorloop het verplichte identificatieproces.

2. Maak XRP-adres aan

Log in op je (nieuwe) account en klik in het dashboard op ‘Ripple’ en dan ‘Storten‘. Tik het vinkje ‘Begrepen‘ aan en klik op ‘Doorgaan‘. Kopieer je XRP-adres en bijhorende tag (memo), en plak deze tijdelijk in een Word-document of notepad.

3. Verstuur XRP naar Bitvavo

Log in in Binance en ga in het menu naar ‘Trade > Binance Convert’. Kies je coin en de hoeveelheid die je wilt converteren om later door te sturen naar Bitvavo. Kies voor conversie naar XRP. Controleer de transactie en klik ‘Convert‘. Daarna ‘OK‘.

Ga nu in het menu naar: Wallet > Fiat and Spot. Links op de pagina zie je nu een zoekbalk. Zoek ‘Ripple‘ en klik op ‘Withdraw‘.

Kopieer/plak je XRP-adres en tag (memo) van Bitvavo nu in het veld ‘Address‘ en ‘MEMO‘ van Binance. Kies het XRP-netwerk en het bedrag dat je wilt versturen naar Bitvavo. Controleer dit en klik op ‘Continue‘.

Vraag nu de verificatie codes op (SMS, e-mail en 2FA) en vul deze in. Klik op ‘Submit‘.

Binnen 5 á 10 minuten krijg je een bevestiging van Bitvavo dat je een XRP storting hebt ontvangen.

4. Verkoop XRP voor Euro

Nadat de storting binnen is, verkoop je die XRP door in het Bitvavo dashboard naar ‘Ripple XRP‘ te gaan. Klik naast ‘Kopen‘ op ‘Verkoop‘. Vul de hoeveelheid in en klik ‘Verkoop‘. Bevestig de transactie.

5. Uitbetalen naar bankrekening

Klik in het Bitvavo dashboard op ‘Opnemen‘. Vul het gewenste bedrag in en klik op ‘Uitbetalingsoverzicht‘. Vul tenslotte je wachtwoord en eventuele 2FA code in en klik op ‘Bevestigen en opnemen‘.

Gefeliciteerd!

Gefeliciteerd, je hebt zojuist crypto/geld opgenomen van Binance en uitbetaald naar je eigen bankrekening!

Je kunt dit proces ook zonder eerst te converteren, uitvoeren met Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) of andere cryptomunten. Maar let op, de netwerkkosten zijn voor deze coins een stuk hoger. Vandaar mijn keuze voor Ripple (XRP). 

Conclusie

Het is op dit moment niet mogelijk om via SEPA opnames te doen vanaf je Binance account. Ook Advcash Account Balance en de creditcards van Visa en Mastercard werken niet.

Als alternatief kun je geld overmaken door eerst een cryptomunt met lage transactiekosten over de blockchain te versturen, van je Binance wallet naar een wallet bij een Nederlandse exchange.

Ik heb gekozen voor het Ripple netwerk met de bijhorende cryptomunt XRP. Dit is een van de meest voordelige opties. Het kost wat tijd en moeite, maar het is prima te doen als je de stappen doorloopt.

op de Bitvavo website

René Today
René Today

René is een onderzoeker, auteur en ervaringsdeskundige op het gebied van cryptovaluta en andere beleggingen. Zijn expertise is gebaseerd op 18 jaar (sinds 2004) praktische ervaring met beleggen welke hij deelt deze op zijn website Renetoday.nl.

Veelgestelde vragen

Je kunt je geld van Binance halen door deze eerst om te zetten naar een cryptomunt met lage netwerkkosten (zoals XRP), en deze over de bijhorende blockchain door te sturen naar een wallet bij een Nederlandse exchange (zoals Bitvavo). Vervolgens wissel je de cryptomunt in voor Euro’s en laat je die uitbetalen naar je bankrekening in Nederland.

Mijn vermoeden is dat je nog geen geld in Euro’s kunt opnemen van Binance s omdat ze nog in juridische procedures verwikkeld zijn met De Nederlandsche Bank. Mijn verwachting is dat stortingen via iDeal en SEPA weer mogelijk worden nadat die procedures zijn afgehandeld én Binance een verplichte registratie bij DNB heeft verkregen.