Binance account aanmaken

Wil je een Binance account aanmaken, maar weet je niet precies hoe dit werkt? Dan zit je hier goed! Ik leg in 3 stappen uit hoe je veilig een account aanmaakt op de Binance website, met je e-mailadres of mobiel. Hierna kun je direct crypto kopen op de grootste exchange ter wereld.

Wat heb je nodig?

Voor het maken van een Binance account moet je persoons- en adresgegevens invullen, enkele vragen beantwoorden en het volgende uploaden: een identificatiebewijs, bewijs van adres (rekening), nieuwe foto (selfie) en een korte eenvoudige video.

Stap 1: Registeren

Klik eerst op ‘Register‘. Dit kan op je:

  • computer met je e-mailadres
  • computer met je mobiele nummer
  • mobiel direct in de Binance app

Welke optie je kiest, maakt niet uit. Vanaf de volgende stap is de procedure gelijk.

Vul nu je e-mailadres (of mobiele nummer), wachtwoord en Referral ID ‘CPA_006RVZBH9W‘ in. Hiermee krijg je korting op transactiekosten. Ga akkoord met de voorwaarden en klik ‘Create Personal Account’.

a. Met e-mailadres

b. Met mobiel nummer

c. Met Binance app

⚠️ Belangrijk: Je wachtwoord moet een combinatie van letters en cijfers zijn. Het moet ten minste 8 tekens, waarvan één hoofdletter en één cijfer bevatten.

Stap 2: Verifiëren

Schuif het weergegeven puzzelstukje d.m.v. de horizontale schuif precies op zijn plek.

Je ontvangt een 6-cijferig nummer in een e-mail of SMS. Vul deze in om je account te verifiëren.

Stap 3: Identificeren

In Nederland zijn crypto aanbieders (zoals Binance) verplicht om zich te houden aan de ‘Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme‘ (Wwft).

Dit betekent o.a. dat alle nieuwe gebruikers van Binance zich moeten identificeren. Hiervoor heb je ook de Binance app nodig, en gaat als volgt:

Log in op de Binance website. Je krijgt dan onderstaande melding te zien. Zie je de melding niet, ga dan rechtsboven in het menu naar Profile > Identification (zie hieronder).

Klik op ‘Start Now‘. 

Of via menu.

Je moet nu je persoonsgegevens invullen die 100% overeenkomen met de gegevens op het ID-bewijs dat je straks gaat uploaden. Installeer nu ook de Binance app (iPhone / Android) die je hiervoor nodig hebt.

Vul je persoonsgegevens in.

Scan QR-code met Binance app.

Foto's en video uploaden

Nu opent zich in de Binance app een service van Onfido die het identificatieproces verzorgt. Je moet je ID-bewijs fotograferen en uploaden. Je moet ook een foto en een korte eenvoudige video van jezelf maken.

Kies ‘Choose document‘.

Selecteer type document.

Activeer camera-toegang.

Maak foto en upload.

Neem korte video op.

Draai hoofd naar links.

Spreek drie getallen uit.

Identificatie afgerond.

Bewijs van adres + vragen beantwoorden

Vervolgens moet je een bewijs van jouw adres fotograferen en uploaden. Bijvoorbeeld een bankafschrift of energierekening. Het mag ook een gedownloade PDF van je bank/energieleverancier zijn.

Ten slotte moet je enkele verplichte vragen beantwoorden. Hierna ben je klaar!

Vul je adresgegevens in.

Upload het ‘bewijsdocument‘.

Kies waarvoor je Binance gebruikt.

Selecteer je bron van inkomen.

Selecteer je huidige werksituatie

Met welk bedrag wil je handelen.

Je account wordt gecontroleerd!

Zodra je alle bovenstaande stappen doorlopen hebt, zie je de volgende melding. Een medewerker bij Binance gaat jouw gegevens nu controleren. Hierover ontvang je binnen 24 uur bericht.

Extra veilige stap (tip)

Een extra belangrijke stap na het maken van een Binance account is het dubbel beveiligen van je account met 2FA (twee-factor-authenticatie). Hierdoor ben je een stuk beter beveiligd tegen phishing.

Ná het aanmaken van je account krijg je onderstaande pop-up te zien. Klik op ‘Google verification‘. Krijg je de pop-up niet, dan kun je deze (na inloggen) activeren via:

Profile > Security

Klik bij ‘Two Factor Authentication’ op ‘Enable’ (zie hieronder).

Stel vervolgens 2FA in met de Binance Authenticator of Google Authenticator. Instructies hiervoor staan uitgelegd op deze pagina van Binance.

Conclusie

Binance wordt gezien als een van de beste crypto brokers ter wereld waarbij je je binnen enkele minuten kunt aanmelden voor een nieuw account.

Na wat gegevens invullen, vragen beantwoorden en documenten uploaden, kun je van start met Binance.

Het Binance platform staat vol extra hulp informatie, mocht je ergens niet uitkomen.

Ik gebruik Binance zelf ook graag omdat het internationaal de grootste én goedkoopste broker is van alle online brokers. Voor een Bitcoin transactie betaal je bij Binance tegenwoordig zelf helemaal géén kosten.

inclusief 20% korting op al je trades

René Today
René Today

René is een onderzoeker, auteur en ervaringsdeskundige op het gebied van cryptovaluta en andere beleggingen. Zijn expertise is gebaseerd op 18 jaar (sinds 2004) praktische ervaring met beleggen welke hij deelt deze op zijn website Renetoday.nl.

Veelgestelde vragen

Je maakt een account aan op Binance door deze 3 stappen te doorlopen. Vervolgens kun je nog een extra stap nemen waarmee je je account beter beveiligt.

Binance is de grootste crypto exchange ter wereld met de hoogste liquiditeit (volume). Hierdoor is het mogelijk om de top 50 cryptomunten met lage spreadkosten te verhandelen. Je kunt bij Binance ook Bitcoin en Ethereum kopen zonder enige transactiekosten.