5 Beste crypto nieuws apps

René Today

René Today

René is een onderzoeker, auteur en ervaringsdeskundige op het gebied van crypto en andere beleggingen sinds 2004.

Ben je op zoek naar de beste crypto nieuws app om het laatste crypto nieuws te checken? Dan zit je hier goed!

Ik deel hier de 5 beste crypto nieuws apps om de cryptomarkt op de voet te kunnen volgen. 

op deze pagina

Dit artikel kan producten bevatten van partners die ons hiervoor compenseren. Dit kan van invloed zijn over welke producten we schrijven en waar en hoe het product op de pagina verschijnt. Dit heeft echter geen invloed op onze beoordeling of mening. Beschouw deze informatie in dit artikel niet als persoonlijk financieel advies.

Goed om te weten: De apps waarmee je crypto nieuws volgt, staan los van de apps waarmee je crypto koopt. Er zijn nauwelijks goede crypto apps waarin je zowel crypto kunt kopen als nieuws kunt lezen.

Top 5

1. Coinmarketcap

Coinmarketcap is een van de populairste nieuws apps voor cryptocurrency met de meeste gebruikers wereldwijd. Via het tabje ‘Verkennen‘ kom je bij al het nieuws wat Coinmarketcap uit verschillende bronnen verzameld, inclusief video’s.

Het is dus een crypto nieuws aggregator, wat best handig is. Coinmarketcap is eigendom van Binance. Om die reden vind je hier ook alle cryptomunten van die exchange terug, inclusief nieuwe en trending coins.

Je kunt kiezen om een account aan te maken. In de applicatie kun je dan eigen portfolio toevoegen en gemakkelijk in de gaten houden.

Ten slotte is er ook een ‘Community‘ tabje waarin extra nieuws over een bepaalde munt en meningen worden gepost.

2. CryptoPanic

CryptoPanic is een strakke donker vormgegeven app die crypto nieuws aggregeert. Naast de algemene nieuws feed is er ook een ‘Rising‘ tab waarin je de meest gelezen artikelen bovenaan ziet staan.

Daarnaast kun je in het platform ook price alerts instellen en worden er interessante polls gepost waaraan je mee kunt doen. Je krijgt dan ook een idee van hoe gebruikers denken over een bepaald nieuws onderwerp. Hierdoor is het deels ook een sociaal platform.

Meld je je aan voor een account, dan krijg je toegang tot het aanmaken van een portfolio. De ontwikkelaar van CryptoPanic is duidelijk van van donker, strak en minimalistisch.

Zelf vind ik het een fijne app, maar beleggers die vrolijke kleuren en ronde buttons verwachten komen van een koude kermis thuis.

3. Decrypt

Decrypt is mijn persoonlijke favoriet. Hier vind je alleen crypto nieuwsberichten die door de redacteuren van Decrypt zelf zijn geschreven. De artikelen zijn echt doordacht geschreven en zitten vol waardevolle feitjes.

Naast actualiteiten over de cryptomarkt vind je er ook het ‘Learn‘ gedeelte waar je heel veel kunt leren over segmenten binnen de cryptowereld.

Zoals: welke cryptomunten er zijn en wat ze individueel inhouden, NFT-projecten en diepgaande stukken over de onderliggende blockchain technologie.

Iedere rubriek heeft ook een ‘Editors Pick‘. Ten slotte kun je bij Decrypt ook een account aanmaken om het nieuws-alerts over je eigen crypto beleggingen te volgen.

4. Coindesk

Coindesk is ‘s werelds grootste crypto nieuws site en mag hier niet onvermeld blijven. Ondanks dat Coindesk geen app heeft, is de website mobiel gemakkelijk te laden.

Coindesk is onderdeel van het crypto conglomeraat Digital Currency Group, dat ook Coinbase bezit.

Coindesk is een ongelofelijk uitgebreide crypto website met het laatste nieuws, crypto podcasts, opiniestukken en een video gedeelte dat ‘Coindesk TV‘ heet. Hier kun je snel crypto nieuwtjes tot je nemen via uitzendingen. Handig voor tijdens je lunchpauze bijvoorbeeld.

Coindesk is eigenlijk dé site waar het gros van de westerse crypto fans naar toe gaat om te lezen én valideren wat er gaande is in de markt.

Je kunt je aanmelden voor hun nieuwsbrief waardoor de belangrijkste crypto berichten in je inbox belanden. Er is ook een educatief gedeelte en een overzicht van de status van de grootste cryptomunten.

5. Cointelegraph

Cointelegraph is hier de laatste crypto nieuws site zonder app die ik bespreek, maar absoluut het vermelden waard en prima mobiel te checken.

Ze hebben een zeer actieve redactie die goede artikelen schrijft over de huidige staat van de cryptomarkt. Waar Coindesk meer zit om de echt grote breaking news items, gaat Cointelegraph vaak iets meer de diepte in.

Dit is o.a. goed te zien aan Cointelegraph’s YouTube-kanaal. Daar komt bijna iedere dag een video uit met interviews en extra achtergrondinformatie.

Er is een uitgebreid educatief gedeelte en ieder artikel wordt vergezeld met een uniek vormgegeven illustratie waardoor ze visueel herkenbaar zijn geworden.

Conclusie

Er is een enorm aanbod aan crypto nieuws apps en iedere applicatie biedt net weer iets anders. Zowel inhoudelijk als qua design. Een duidelijk onderscheid is wel te zien tussen de crypto nieuws aggregators en apps die zelf nieuws publiceren.

Met een aggregator kun je handig al het belangrijkste crypto nieuws overzichtelijk in één app bekijken.

De app van Coinmarketcap geeft niet alleen zo’n verzameling van crypto nieuws weer; je kunt er ook een overzicht van alle crypto exchanges met elkaar vergelijken. Bitvavo staat hier ook in.

De zelf publicerende nieuws app van Decrypt vind ik zelf erg fijn om te gebruiken.

Wil je cryptocurrency nieuws liever in het Nederlands lezen, dan kun je de website van Crypto Insiders, Bitcoin Magazine of Newsbit bezoeken.

René Today
René Today

René is een onderzoeker, auteur en ervaringsdeskundige op het gebied van cryptovaluta en andere beleggingen. Zijn expertise is gebaseerd op 18 jaar (sinds 2004) praktische ervaring met beleggen welke hij deelt deze op zijn website Renetoday.nl.

Veelgestelde vragen

De app van Coinmarketcap is populair om het laatste nieuws te volgen, maar er zijn er nog veel meer. Bekijk mijn top 5 voor meer goede crypto nieuws apps.

Bekende en goede crypto nieuwssites zijn die van Crypto Insiders, Bitcoin Magazine en Newsbit.