Beste crypto app (2022)

Ben je op zoek naar de beste crypto app om o.a. Bitcoin te kopen vanuit Nederland? Maar weer je niet welke crypto app goed bij jou past? Blijf lezen! Ik bespreek hier mijn top 5 crypto apps, na uitvoerig gebruik.

Hoe heb ik getest?

Mijn conclusies voor beste crypto app zijn gebaseerd op de volgende test-eigenschappen:

0 jaar
eigen ervaring
0 uur
extra onderzoek
0 brokers
vergeleken in vooronderzoek
0 externe
crypto beleggers getoetst

1. Bitvavo: Beste allround Nederlandse crypto app

Ruim één miljoen mensen kiezen in Nederland voor Bitvavo. Ze zijn vorig jaar verkozen tot de beste crypto broker (bron). Ik vind het zelf ook de beste allround Nederlandse crypto exchange mét een overzichtelijke app.

Er zit een betrouwbaar bedrijf achter wat ik belangrijk vind. Je kunt in de app iDeal gebruiken om eenvoudig geld in Euro vanaf je rekening over te maken. Dit gaat ook snel.

Ik vind het een goede crypto app om in Bitcoins te beleggen. Met name omdat de kosten laag zijn. Het is een gebruiksvriendelijke app die vlot laadt met een goed overzicht van al je cryptomunten.

Bitvavo slaat daarnaast je crypto veilig op in offline wallets (cold wallet). De app is beschikbaar in de Google Play Store en Apple’s App Store. Hierin kun je korting krijgen als je de affiliate code van Bitvavo gebruikt.

Voordelen

Nadelen

* Binnenkort ook op mobiel beschikbaar

Oordeel: de betrouwbare crypto app van Bitvavo is gemakkelijk te gebruiken en wat mij betreft de beste Bitcoin app voor een breed publiek. Bitvavo heeft alle populaire cryptocurrencies. Ik gebruik de app van Bitvavo vooral om mijn beleggingen te checken. Kopen en verkopen doe ik meestal via de browser op mijn computer. Daar kun je namelijk een limiet order instellen, wat goedkoper is. Ik vind het ook een heel mooie app!

René Today

3. BLOX: Meest eenvoudige crypto app

Het Nederlandse BLOX is naar mijn mening de ultieme crypto app voor beginners. Deze crypto app staat voor eenvoud, overzicht en een gezonde dosis plezier. BLOX is ontwikkeld door BTC Direct uit Nijmegen.

Het bedrijf gaat ook richting de miljoen klanten en ze scoren een goede rating (4.2/5) op TrustPilot. De BLOX klantenservice is Nederlandstalig, snel en behulpzaam.

Je mag tot 250 euro per maand storten zónder ID-verificatie. Ik doorliep de verificatie met mijn rijbewijs wel. Dit proces leek geautomatiseerd en was binnen 5 minuten geregeld.

Gebruik mijn unieke BLOX voucher code ‘RENETODAY’ voor 10 euro gratis start tegoed!

Geld storten kan met iDeal. Dit belandt in je ‘Kluis‘. Hierin zie ook je gekochte crypto’s staan. De kosten per aankoop zijn 1% van je inleg en gelden voor álle munten. BLOX biedt 70+ cryptomunten aan.

De app van BLOX is gemakkelijk in gebruik en ziet er speels en kleurrijk uit. Het mist nog wel enkele handige functies zoals limiet orders. Wel kun je prijsalerts instellen en favorieten labellen.

Je kunt je crypto niet naar een externe wallet sturen, alleen naar je eigen bankrekening. Hierdoor is BLOX wel direct extra beveiligd tegen phishing. 

Voordelen

Nadelen

* Dit kan ook een voordeel zijn als je dit niet nodig hebt.

Oordeel: BLOX is een goede broker voor de beginnende crypto-belegger die alléén wil kunnen kopen en verkopen. Crypto versturen/ontvangen is niet mogelijk. Hiermee sluit BLOX de essentie van cryptovaluta uit. Hierdoor is je account wel weer minder gevoelig voor phishing. BLOX beidt voldoende digitale munten aan binnen een vrolijk ontworpen app. De kosten zijn redelijk. Niet de goedkoopste, maar het is ook niet de duurste crypto app.

René Today

Gebruik de BLOX vouchercode ‘RENETODAY’ voor gratis €10 starttegoed

3. Litebit: App met unieke telefonische service

Litebit uit Rotterdam biedt een van de eerste Hollandse crypto apps die nog steeds relevant is. Ze staan bekend om hun professionele telefonische klantenservice. Handig als je niet van e-mail of chat houdt. De Litebit app heeft een rustige en overzichtelijke interface.

Jezelf aanmelden bij Litebit gaat redelijk vlot. Dit kan via hun website of via de iOS of Android-app. Ze hebben inmiddels een robuust anti-phishing beleid waardoor er soms nog een persoon aan te pas komt.

Er zijn 80+ cryptomunten te verhandelen in de Litebit app. De transactiekosten zijn gemiddeld 2%, maar ze verschillen per munt, wat soms verwarrend kan zijn. Bitcoin kopen kost 1,25% bij Litebit.

Bij iedere cryptomunt staat een korte Engelstalige omschrijving over de munt met bijhorende toepassing. Je kunt favorieten instellen, maar ook hier geen koersnotificaties of limiet orders.

Voordelen

Nadelen

* Kan een voordeel zijn indien geen vereiste

Oordeel: Litebit is een goede crypto app voor de beginner die telefonische service wenst. De belangrijkste munten zijn te koop en Litebit houdt actief toezicht op munten om malafide praktijken te signaleren. Is er iets niet in de haak, dan wordt een munt op termijn verwijderd uit de app. Je wordt dan geforceerd om de munt (met kans op verlies) te verkopen. Dit kan vervelend zijn. Verder vind ik de kosten voor sommige crypto's aan de hoge kant en niet echt van deze tijd.

René Today

Binnen 10 minuten geregeld

4. Binance: Beste geavanceerde trading app

Binance is de grootste crypto exchange ter wereld qua handelsvolume en heeft wat mij betreft de beste geavanceerde crypto trading app. Binance’s handelsplatform biedt de enorme hoeveelheid mogelijkheden óók in de app aan, in tegenstelling to de app van o.a. Bitvavo.

Het is een geschikte app om te handelen in cryptomunten omdat het volume op deze exchange hoog is. Hierdoor zijn er altijd wel kopers die mijn coins willen kopen voor de door mij ingestelde prijs. Het hoge volume maakt het ook de beste app om crypto te (ver)kopen via een bot (dat market orders doet).

De Binance app biedt redelijk wat order types aan, maar helaas geen trailing stop orders. Wel is er de OCO-order waarmee je een koop stop én limiet order tegelijk in kunt stellen. Handig!

Je kunt in de app ook switchen tussen de Lite en Pro interface. De app kan zo met je ‘meegroeien’ zodra jouw skills over tijd verbeteren.

Bij Binance kun je ruim 600 altcoins kopen met zeer lage transactiekosten. Zo betaal je per transactie slechts een 0,01% fee over je inleg. Ideaal wanneer je frequenter koopt en weer verkoopt.

Sinds 8 juli 2022 betaal je zelfs helemaal géén commissie over Bitcoin-Euro transacties. ‘Spread kosten’ blijven nog wel bestaan. Hiermee kun je dus bijzonder goedkoop Bitcoin kopen.

Het gemis van iDeal en SEPA overboekingen is wel jammer. Ook in Nederland geregistreerde credit cards werken niet. Ik verplaats zelf coins van Bitvavo, BLOX en Litebit naar Binance via de blockchain.

Lijkt je dit wat? Ik heb een tutorial geschreven over hoe een Binance account aanmaken in detail werkt.

Voordelen

Nadelen

* Onduidelijk of dit überhaupt nog komt

Oordeel: bij Binance zijn transactiekosten laag en volumes hoog waardoor het voor mij de beste crypto app is om 'korte termijn handel' mee te doen, zowel handmatig als via mijn trading bot. Op mijn smartphone kan ik in het geavanceerde trading platform ook limiet-orders plaatsen. Het is soms een beetje pielen en zoeken, maar al hun features zijn óók in de app te vinden. Je kunt ook veel slimme tools aan hun API koppelen, wat ik persoonlijk erg leuk vind. Het ontbreken van SEPA vind ik wel een gedoe, maar ik ben er inmiddels aan gewend.

René Today

5. FTX: Goede crypto futures app

FTX is de op één-na-grootste crypto app en exchange van de wereld met een initiële focus op crypto derivaten (zoals futures). Tegenwoordig richten ze zich steeds meer op de spot markets en sluiten ze grote sponsordeals. 

De cryptocurrency app van FTX vind ik een van de beste die er is. Hij lijkt een beetje op de Binance app, maar de gebruiksvriendelijkheid vind ik beter, zonder dat het af doet aan de veelzijdigheid.

Een onderscheidende factor in de app is de grote hoeveelheid aan order types. Zo kun je hier wél een ‘trailing stop‘ en een ‘take profit‘ order instellen (zie screenshot). Dit is bij Bitvavo en Binance niet mogelijk.

Naast je normale account kun je ook handig sub-accounts aanmaken. Ideaal als je een investeringsmandje naast een daghandel mandje aan wilt houden.

Voordelen

Nadelen

* Dit zie ik bij voldoende vraag oplopen in de toekomst

Oordeel: ik vind de crypto app van FTX qua gebruik duidelijker dan Binance. De kosten voor altcoins zijn ook iets lager. Ik zie dat er nu nog weinig Nederlanders over de FTX app praten. Het is een wilde aanname, maar kijkend naar de sterk groeiende zichtbaarheid en adoptie in de VS, denk ik dat FTX in de toekomst Binance nog eens voorbij stevent in dagelijks volume.

René Today

Incl. 6 maanden 5% korting op transactiekosten

Veelgestelde vragen

Bitvavo staat bij mij op één als de beste cryptocurrency app voor een breed publiek in Nederland. Er zijn echter veel meer apps beschikbaar. In dit artikel kun je lezen wat mijn complete top 5 is. Handig voor wanneer je ook wat actiever in crypto wilt handelen via een mobiele app.

Let er goed op dat de crypto app technisch stabiel is. Het is belangrijk dat de app niet regelmatig crasht of vastloopt. Check ook of de onderliggende exchange/broker voldoende volume heeft. Kijk ten slotte of alle eigenschappen in de browser versie ook in de mobiele app worden ondersteund.

Samenvatting

Bitvavo heeft naar mij mening de beste crypto app voor een brede groep Nederlanders: beginners én gevorderden. Het heeft een moderne look, transparante lage fees én is oer-Hollands.

BLOX is volgens mij de beste Nederlandse app voor iedereen die eenvoudig wil beginnen met crypto. De app is intuïtief en geeft informatie voor beginners. Er zit een ervaren en betrouwbaar bedrijf achter.

Litebit vind ik een geschikte keuze voor iedereen die wat extra hulp kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de oudere generaties onder ons. De klantenservice is snel en zelfs per telefoon bereikbaar.

Binance vind ik de beste app voor gevorderden die geavanceerd wil kunnen handelen in veel verschillende cryptomunten. iDeal betalingen zijn niet mogelijk wat jammer is.

FTX vind ik een heel goede crypto futures app met veel volume, en nog relatief onbekend in Nederland. Ik vind de app van FTX qua uiterlijk en gebruik een mix tussen Bitvavo en Binance. Hun spot markt is nog klein.

"Welke crypto app past het beste bij jou?"

Bitvavo
BLOX
Litebit
Binance
FTX
Over de auteur: René is een particuliere belegger met ruim 15 jaar ervaring op het gebied van consumentengedrag, data analyse en budgetbeheer bij internationale mediabedrijven. Zijn ervaring en mening deelt hij op zijn website René Today en YouTube-kanaal.