Beste crypto app (2022)

Ben je zoek naar de beste crypto app om o.a. Bitcoin te kopen vanuit Nederland? Maar weer je niet welke crypto apps écht goede opties zijn? Blijf lezen! Ik bespreek hier mijn top 3, na uitvoerig gebruik.

Mijn test voorwaarden

op deze pagina

veilig op externe website

Hoe heb ik getest?

Mijn conclusies voor beste crypto app zijn gebaseerd op de volgende test-eigenschappen:

0 jaar
eigen ervaring
0 uur
extra onderzoek
0 brokers
vergeleken in vooronderzoek
0 externe
crypto beleggers getoetst

1. Bitvavo - beste Nederlandse crypto app

Meer dan één miljoen mensen kiezen in Nederland inmiddels voor Bitvavo. Ze zijn vorig jaar niet voor niets verkozen tot de beste crypto broker (bron). Ik vind het zelf ook de beste Nederlandse crypto exchange mét een prima app.

Er zit een betrouwbaar bedrijf achter wat ik belangrijk vind. Je kunt in de app iDeal gebruiken om eenvoudig geld in Euro vanaf je rekening over te maken. Dit gaat super snel.

Ik vind het een goede crypto app om in Bitcoins te beleggen. Met name omdat de kosten laag zijn. Het is een gebruiksvriendelijke app die vlot laadt met een goed overzicht van al je cryptomunten.

Bitvavo slaat daarnaast je crypto veilig op in offline wallets (cold wallet). De app is beschikbaar in de Google Play Store en Apple’s App Store. Enkele voordelen en nadelen op een rij:

Voordelen

Nadelen

* Binnenkort ook op mobiel beschikbaar

Oordeel: de betrouwbare crypto app van Bitvavo is gemakkelijk te gebruiken en wat mij betreft de beste Bitcoin app om mee te beginnen. Bitvavo heeft alle populaire cryptocurrencies. Ik gebruik de app van Bitvavo vooral om mijn lange termijn beleggingen te checken. Kopen en verkopen doe ik via de computer. Dan kun je namelijk een limiet order instellen, wat goedkoper is. Ik vind het ook een heel mooie app!

René Today

Incl. tijdelijke bonus: €1.000 gratis handelen

2. Binance - de betere crypto trading app

Binance is de grootste crypto exchange ter wereld qua handelsvolume en heeft wat mij betreft de beste crypto trading app. Daarnaast biedt Binance’s handelsplatform de enorme hoeveelheid mogelijkheden óók in de app aan, in tegenstelling to de app van o.a. Bitvavo.

Het is een geschikte app om te handelen in cryptomunten omdat het volume op deze exchange hoog is. Hierdoor zijn er altijd wel kopers die mijn coins willen kopen voor de door mij ingestelde prijs. Het hoge volume maakt het ook de beste app om crypto te (ver)kopen via een bot (dat market orders doet).

De Binance app biedt redelijk wat order types aan, maar helaas geen trailing stop orders. Wel is er de OCO-order waarmee je een koop stop én limiet order tegelijk in kunt stellen. Handig!

Je kunt in de app ook switchen tussen de Lite en Pro interface. De app kan zo met je ‘meegroeien’ zodra jouw skills over tijd verbeteren.

Enkele goede en slechte eigenschappen die ik zie:

Voordelen

Nadelen

* Onduidelijk of dit überhaupt nog komt

Oordeel: bij Binance zijn transactiekosten laag en volumes hoog waardoor het voor mij de beste crypto app is om 'korte termijn handel' mee te doen, zowel handmatig als via mijn trading bot. Op mijn smartphone kan ik in het geavanceerde trading platform ook limiet-orders plaatsen. Het is soms een beetje pielen en zoeken, maar al hun features zijn óók in de app te vinden. Je kunt ook veel slimme tools aan hun API koppelen, wat ik persoonlijk erg leuk vind.

René Today

Incl. altijd 5% korting op transactiekosten

3. FTX - top crypto futures trading app

FTX is een internationaal snel groeiende crypto app met een initiële focus op crypto derivaten (zoals futures). Tegenwoordig zichten ze zich in de VS ook meer op de spot markets en sluiten ze grote sponsordeals. Echt eentje om in de gaten te houden.

De cryptocurrency app van FTX vind ik een van de beste die er is. Hij lijkt een beetje op de Binance app, maar de gebruiksvriendelijkheid vind ik beter, zonder dat het af doet aan de veelzijdigheid.

Een onderscheidende factor in de app is de grote hoeveelheid aan order types. Zo kun je hier wél een ‘trailing stop’ en een ‘take profit’ order instellen (zie screenshot). Dit is bij Bitvavo en Binance niet mogelijk.

Naast je normale account kun je ook handig sub-accounts aanmaken. Ideaal als je een investeringsmandje naast een daghandel mandje aan wilt houden.

Voordelen

Nadelen

* Dit zie ik bij voldoende vraag oplopen in de toekomst

Oordeel: ik vind de crypto app van FTX in gebruik duidelijker dan Binance. De kosten zijn ook ietsje lager. Het enige minpuntje is de nu nog relatief kleine spotmarkt aldaar, maar ik verwacht dat deze op termijn zal groeien. Ik zie dat er nu nog weinig Nederlanders over de FTX app praten. Het is een wilde aanname, maar kijkend naar de sterk groeiende zichtbaarheid en adoptie in de VS, denk ik dat FTX in de toekomst Binance nog eens voorbij stevent in dagelijks volume.

René Today

Incl. 6 maanden 5% korting op transactiekosten

Veelgestelde vragen

Bitvavo staat bij mij op één als de beste cryptocurrency app voor beginnende crypto-beleggers in Nederland. Er zijn echter veel meer apps beschikbaar. In dit artikel kun je lezen wat mijn nummer twee en drie zijn. Handig voor wanneer je ook wat actiever in crypto wilt handelen via een mobiele app.

Let er goed op dat de crypto app technisch stabiel is. Het is belangrijk dat de app niet regelmatig crasht of vastloopt. Check ook of de onderliggende exchange/broker voldoende volume heeft. Kijk ten slotte of alle eigenschappen in de browser versie ook in de mobiele app worden ondersteund.

Conclusie

Aangezien we voornamelijk mobiel actief zijn en minder op de desktop, moet de app op een stabiel en gebruiksvriendelijk platform gebouwd zijn. Ook is voldoende volume in de exchange een must.

Bitvavo heeft een van de betere apps voor Nederlanders die beginnen met crypto. Het heeft een moderne look, transparante fees én is oer-Hollands.

Binance vind ik de beste app voor met name het handelen in veel verschillende cryptomunten. Je kunt er ook schakelen naar een eenvoudige interface waardoor deze ook geschikt is voor beginners. Wegens het ontbreken van iDeal stuur ik crypto van Bitvavo naar Binance om mijn wallet bij Binance te vullen.

FTX is nog een relatief onbekende speler in de Nederlandse crypto wereld. Ik vind de app van FTX qua uiterlijk en gebruik een samensmelting tussen Bitvavo en Binance. Als FTX ook iDeal zou ondersteunen én meer munten had op de spotmarkt, dan stond deze voor mij op nummer 1.

"Welke crypto app past het beste bij jou?"

Bitvavo
Binance
FTX
Over de auteur: René is een particuliere belegger met ruim 15 jaar ervaring op het gebied van consumentengedrag, data analyse en budgetbeheer bij internationale mediabedrijven. Zijn ervaring en mening deelt hij op zijn website René Today en YouTube-kanaal.