Top 5 beste crypto apps

Vraag je je af wat de beste crypto app is om in Nederland cryptomunten te kopen? Bekijk mijn top 5 beste cryptocurrency apps om te beleggen in Bitcoin en andere cryptovaluta. Ontdek zo welke crypto app goed bij jou past op basis van aanbod, kosten, gebruiksgemak, betrouwbaarheid en jouw ervaring.

1. Bitvavo: Beste crypto app in Nederland

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange met ruim 1 miljoen klanten, de meeste awards en beste reviews. Vorig jaar ontving Bitvavo nog de Cashcow Award voor Beste Crypto Broker. Bitvavo is op dit moment de grootste crypto exchange met de beste crypto app in Nederland.

In de crypto app krijg je toegang tot ruim 180 verschillende cryptomunten. Het is een laagdrempelige en gebruiksvriendelijke app die snel laadt met een goed overzicht van de cryptocurrencies in je portfolio.

Ik vind Bitvavo een goede crypto app om regelmatig in Bitcoins te beleggen omdat de kosten (v.a. 0,15%) laag zijn. De meeste crypto apps in Nederland zijn duurder.

Qua functies en interface is het een enorm praktische en overzichtelijke crypto app die geschikt is voor zowel de crypto beginnende belegger als de ervaren crypto beleggers.

Je kunt het veilige Twee Factor Authenticatie (2FA) activeren. Bitvavo slaat je crypto ook deels op in offline wallets (cold wallet). De cryptocurrency app kun je downloaden in de Google Play Store en App Store. 

Voordelen
Nadelen

* Wel in de browser versie

op de Bitvavo website

3. Litebit: Beste crypto app met telefonische service

Litebit biedt de eerste Nederlandse crypto app aan die nog steeds relevant is. Met ruim 800.000 klanten staat deze crypto exchange bekend om hun professionele telefonische klantenservice. Handig wanneer je niet van e-mail of chat houdt. 

Je kunt de 80 populairste cryptomunten eenvoudig of geavanceerd verhandelen in de Litebit app. De transactiekosten zijn +/- 2% en verschillen per munt, wat verwarrend kan zijn. Bitcoin kopen kost 1,25%.

Het kopen en verkopen van Bitcoin en andere crypto is gemakkelijk binnen deze moderne app. Indien gewenst kun je Litebit’s handelsplatform met geavanceerde functies vanuit de app openen. Dat heeft Bitvavo weer niet.

Met de gebruiksvriendelijkheid zit het dus wel goed. Bij iedere coin staat een Nederlandse omschrijving. Je kunt favorieten instellen, maar geen koersnotificaties. De app is beschikbaar voor iOS of Android.

Voordelen
Nadelen

op de Litebit website

3. BUX Zero: beste Bitcoin app met depositogarantie

BUX Zero is een Nederlandse beleggings-app waarin je naast aandelen óók crypto kunt kopen. BUX Zero heeft inmiddels ruim 700.000 klanten. Ze zijn opgericht door ex-medewerkers van BinckBank en wonnen in 2017 diverse Dutch Fintech Awards.

Ik vind het een goede Bitcoin app voor iedereen die naast zijn reguliere beleggingen wat extra Bitcoin wilt kopen. De app van BUX Zero is eenvoudig en prettig in het gebruik met voldoende uitleg overalle coins.

BUX Zero biedt ruim 30 cryptomunten aan. Niet veel, maar alle populaire en grootste crypto’s vind je erin terug. De transactiekosten zijn slechts 0,5% en zelfs 0% als je 1000 BUX tokens aanhoudt in je account.

BUX Zero biedt extra zekerheid omdat je tegoed wordt gestald bij ABN Amro Clearing. Hierdoor profiteer je van het depositogarantiestelsel en is je onbelegde geld tot €100.000 verzekerd, mochten ze failliet gaan.

Voordelen
Nadelen

op de BUX Zero website

4. Binance: Beste crypto app internationaal

Binance is met 28,6 miljoen gebruikers de grootste crypto exchange ter wereld en heeft de beste crypto app voor een internationaal publiek. Binance is als bedrijf ingeschreven op de Kaaimaneilanden.

De app is geschikt voor beginners en gevorderde crypto handelaren. Je kunt de app namelijk switchen tussen de Lite en Pro interface. Zo kan de app met je meegroeien zodra jouw skills over tijd verbeteren.

Bij Binance kun je ruim 600 altcoins kopen met zeer lage transactiekosten á 0,1%.  Over Bitcoin transacties betaal je helemaal geen transactiekosten meer. ‘Spread kosten’ blijven hier nog wel bestaan. 

Hiermee biedt Binance voor crypto trading het grootste aanbod cryptocurrencies van al deze aanbieders.

De Binance app biedt redelijk wat order types aan, maar geen trailing stop orders. Wel is er de OCO-order waarmee je een koop stop én limiet order tegelijk in kunt stellen. Handig voor de doordachte crypto traders.

Het gemis van iDeal en SEPA overboekingen is wel jammer. Ook in Nederland geregistreerde credit cards werken niet. Als oplossing kies ik ervoor om geld te storten op Binance via Bitvavo en het Ripple netwerk.

Wil je later geld opnemen vanaf Binance, dan werkt dit min of meer op dezelfde wijze, maar dan andersom.

De hoge volumes op Binance maken het ook een goede app om crypto te (ver)kopen via een crypto bot. Ik heb ook een tutorial geschreven over hoe een Binance account aanmaken in detail werkt.

Voordelen
Nadelen

* Onduidelijk of dit überhaupt nog komt

op de Binance website

5. Kucoin: Beste crypto app voor anoniem gebruik

Kucoin uit Singapore is met 10 miljoen gebruikers een bekende veelzijdige crypto app voor gevorderde handelaren die graag anoniem willen blijven. Met een niet-geverifieerd account (alleen e-mail delen), zonder KYC (Know Your Customer), kun je namelijk gewoon handelen. 

Zonder KYC mag je maximaal 1 BTC opnemen per 24 uur. Maar goed, dat is alsnog best veel. Om anoniem tegoed op je account te krijgen, moet je dit wel vanaf een andere wallet over een blockchain sturen.

Bij Kucoin kun je ruim 600 altcoins kopen, naast Bitcoin. Dit is mogelijk met iDeal en gaat via hun samenwerking met het Nederlandse BTC Direct. Je moet bij BTC Direct dan wel eenmalig een account openen inclusief ID-verificatie (KYC).

Met Kucoin kun je in crypto beleggen tegen zeer lage transactiekosten (0,1%). Houdt je méér dan 1000 KCS (Kucoin token) aan, dan zijn die kosten 0,08% per trade.

In het Kucoin platform kun je 15 specifieke cryptomunten (uit)lenen en flexibel staken voor passief inkomen. Kucoin heeft ook een gratis grid bot. Deze bot komt met een heldere uitleg op hun website.

Voordelen
Nadelen

op de Kucoin website

Conclusie

Bitvavo heeft van alle crypto apps de beste crypto app voor beginners én gevorderden in Nederland.

De app van Bitvavo heeft een ruim aanbod aan coins, is overzichtelijk, hanteert lage transactiekosten en biedt de belangrijkste functies aan om effectief te kunnen beleggen in crypto.

Daarnaast heeft Bitvavo tot nu toe de meeste awards gewonnen, beste reviews ontvangen en is het bedrijf geregistreerd bij De Nederlandsche Bank.

Bitvavo’s app is beschikbaar voor iPhone en Android telefoons.

op de Bitvavo website

René Today
René Today

René is een onderzoeker, auteur en ervaringsdeskundige op het gebied van cryptovaluta en andere beleggingen. Zijn expertise is gebaseerd op 18 jaar (sinds 2004) praktische ervaring met beleggen welke hij deelt deze op zijn website Renetoday.nl.

Veelgestelde vragen

Bitvavo is de beste crypto app voor beginners én gevorderden in Nederland. De crypto app is overzichtelijk, hanteert lage transactiekosten en biedt de belangrijkste functies aan om effectief te kunnen handelen in crypto. Bitvavo heeft daarnaast de meeste awards gewonnen, beste reviews ontvangen en is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank.

Crypto apps die geregistreerd zijn bij De Nederlandsche Bank en zich moeten houden aan de Nederlandse wet zijn potentieel veiliger dan buitenlandse crypto apps, waarvoor een andere wetgeving geldt. Bekijk mijn top 5 crypto apps om te zien welke apps dit zijn.