1 Bitcoin kopen

Wil je 1 Bitcoin kopen? Dat kan! Je koopt 1 Bitcoin snel en eenvoudig met iDeal. Vervolgens krijg je na betaling direct een BTC-wallet met Bitcoinadres. De prijs van één hele Bitcoin in Euro’s mét uitleg vind je hieronder.

illustratie van een man die voor een bitcoin logo staat

Prijs 1 Bitcoin

verder op deze pagina

veilig op de Bitvavo website

Uitleg 1 Bitcoin kopen

De meeste mensen (ik ook) kopen hun Bitcoin bij een crypto exchange. Dit doe je door, na het aanmaken van een account, een betaling te doen via iDeal. Dit werkt als volgt in 3 stappen:

Stap 1: account aanmaken

Ga naar de Bitvavo.com en maak een account aan. Dit is de grootste en goedkoopste Nederlandse crypto exchange, met de meeste awards en beste reviews.

Stap 2: betaling met iDeal

Check de huidige prijs van 1 Bitcoin (zie hierboven) en maak een iets hoger (+0,30%) Euro-bedrag (t.b.v. transactiekosten) over naar je Bitvavo account.

Stap 3: Bitcoin aankoop

Klik halverwege je Bitvavo dashboard-pagina op ‘Bitcoin‘ en vul bij de hoeveelheid Bitcoin ‘1’ in. Klik op de button ‘Kopen‘ en ‘Bevestig‘ vervolgens je aankoop. 

Waar je 1 Bitcoin niet moet kopen

Let op: na online onderzoek heb ik ontdekt dat de website Bitcoin.nl vaak vermeldt wordt zodra men 1 Bitcoin wilt kopen. Bitcoin.nl is onderdeel van Bitonic en verwijst mensen direct naar dat platform.

Bitonic is niet meer wat het geweest is. De transacties zijn een stuk duurder en trager dan bij andere Nederlandse crypto brokers. Ik zou mijn Bitcoins zelf nooit bij Bitonic kopen.

Kies voor een robuuste exchange met voldoende volume (liquiditeit)!

Met deze grafiek kun je ook zien hoeveel 1 Bitcoin op dit moment waard is en deze eventueel direct kopen.

Wat te doen ná kopen?

Zodra je je aankoop hebt gedaan wordt jouw 1 Bitcoin zichtbaar in je Bitcoin wallet. Deze zit daar niet letterlijk in. Met deze eigen wallet krijg je alléén toegang tot die ene Bitcoin in de Bitcoin blockchain.

Je kunt je Bitcoin aanhouden bij Bitvavo of overzetten op een hardware wallet.

Houd je je Bitcoin aan op de Bitvavo exchange? Kies dan in ieder geval voor een moeilijk wachtwoord en zet 2FA aan bij ‘Instellingen‘. Gebruik vervolgens de Google Authenticator app om codes te genereren.

Een hardware wallet kan veiliger zijn, maar is iets meer gedoe wanneer je je Bitcoin later weer wilt verkopen. Ook moet je voor een hardware wallet betalen én hem niet kwijtraken. Lees meer hierover.

Uiteindelijk wil je je Bitcoin verkopen met winst. Wanneer je dit doet, bepaal je uiteraard zelf.

Conclusie

Hoeveel Bitcoin je ook wilt kopen, je bent niet verplicht om de aankoop hiervan in hele getallen af te ronden. Je kunt zonder problemen een stukje van Bitcoin kopen. Bijvoorbeeld een tiende of een honderdste deel.

Je kunt bij Bitvavo terecht zoals besproken in dit artikel, maar je kunt ook Bitcoin kopen met Paypal als je dat gewend bent. Alle bekende betaalmethodes zijn beschikbaar.

Op de lange termijn zullen er in ieder geval 21 miljoen Bitcoins in omloop zijn. Het is natuurlijk leuk om te kunnen delen dat je 1 échte Bitcoin in bezit hebt.

Om dit te bereiken, kun je deze enkele Bitcoin ook langzaam in 100 delen opbouwen, door steeds 0,01 Bitcoin te kopen.

relevant artikel op deze website

veilig op de Bitvavo website 

René Today
René Today

René is een onderzoeker, auteur en ervaringsdeskundige op het gebied van cryptovaluta en andere beleggingen. Zijn expertise is gebaseerd op 18 jaar (sinds 2004) praktische ervaring met beleggen welke hij deelt deze op zijn website Renetoday.nl.

Veelgestelde vragen

De prijs van 1 Bitcoin verandert voortdurend en kun je hier in Euro’s bekijken.

Ja, het is heel gebruikelijk om een fractie van een Bitcoin te kopen. Zo zijn er beleggers die bijvoorbeeld 0,01 Bitcoin kopen omdat de prijs van één hele Bitcoin te hoog voor hen is.