0.01 Bitcoin kopen

Wil je precies 0.01 Bitcoin kopen? Dat kan! Eén hele Bitcoin is namelijk erg duur geworden. Je kunt één honderdste van een Bitcoin kopen via bijvoorbeeld iDeal of Bancontact. Dit kan veilig bij de meeste brokers. Hieronder zie je de actuele BTC-prijs in Euro voor 0.01 Bitcoin.

Prijs 0.01 Bitcoin

veilig op website van Bitvavo

Waarom 0.01 Bitcoin?

Bitcoin is als de bekendste cryptocurrency enorm hard gestegen in de afgelopen jaren. In het begin van 2019 kon je 1 Bitcoin kopen voor ongeveer €3000,-. Sinds 2020 heeft de koers een vogelvlucht genomen.

Door de actuele koers is de aankoopprijs voor een gemiddeld persoon inmiddels te hoog geworden om een hele Bitcoin te kopen. Daarom kiest men ervoor om een stukje van een Bitcoin te kopen. 0.01 Bitcoin is een vaak gekozen hoeveelheid. 

Hoe koop je 0.01 Bitcoin?

Je kunt veilig Bitcoin kopen bij een crypto broker of exchange. Deze wordt ook wel eens een ‘Bitcoin broker‘ genoemd. Je kunt daar niet alleen je Bitcoins kopen, maar ook in andere crypto’s handelen.

Je kunt eenvoudig 0.01 Bitcoin kopen in deze 3 stappen:

  1. Ga naar deze pagina van Bitvavo
  2. Kies voor ‘Bitcoin kopen‘ en meld je aan
  3. Vul bij Bitcoin ‘0.01’ in, en reken af met iDeal

Bitvavo is een broker en ook de grootste exchange van Nederland. Hieronder zie je de koersgrafiek en actuele prijs van Bitcoin.

Extra Bitcoin en andere crypto

Heb je 0.01 Bitcoin gekocht voor de lange termijn, dan kun je later (indien gewenst) opnieuw voor 0.01 Bitcoin kiezen in je account. Uiteraard ben je vrij om dit aantal groter of kleiner te maken.

Zelf check ik altijd even de actuele Bitcoin koers verwachtingen voordat ik opnieuw Bitcoin koop.

Naast Bitcoin kun je ook een fractie van andere crypto’s kopen. Dit doe je via dezelfde wijze als hierboven, maar dan gewoon binnen je account dat je reeds hebt aangemaakt.

Conclusie

Of je nu 0.01, een hele of een halve Bitcoin koopt, alle delen zijn mogelijk. Het kopen van een factie van een cryptomunt is de normaalste zaak van de wereld en crypto-beleggers doen niet anders.

Ben je nog nieuw met Bitcoin, lees dan ook eens mijn artikel Bitcoin voor beginners. Vervolgens kun je met de nodige eerste kennis op zak een Bitcoin rekening openen.

Het voordeel is dat je langzaam een grotere positie kunt opbouwen zonder in één keer een groot bedrag te hoeven neerleggen. Dit is ideaal voor iedereen die gelooft in de potentie en graag wil beleggen in Bitcoin.

veilig op de Bitvavo website 

René Today
René Today

René is een onderzoeker, auteur en ervaringsdeskundige op het gebied van cryptovaluta en andere beleggingen. Zijn expertise is gebaseerd op 18 jaar (sinds 2004) praktische ervaring met beleggen welke hij deelt deze op zijn website Renetoday.nl.

Veelgestelde vragen

Ja, dat is mogelijk. Iedere crypto broker biedt de optie om een stukje van een specifieke cryptomunt te kopen voor een vast Euro-bedrag. Bekijk ook dit 3-stappenplan hiervoor en vul 100 Euro in.

Hoeveel 1 Bitcoin kost wordt bepaald door de actuele koers van Bitcoin. Deze kun je gemakkelijk online vinden door in Google te zoeken op ‘Bitcoin koers’. Op deze pagina vind je ook de actuele koers.