Beste aandelen (oktober 2021)

Zoek je de beste aandelen van oktober 2021 die kunnen gaan stijgen? Maar weet je niet welke op dit moment de échte top aandelen zijn om nu in te beleggen?

Hier vind je een overzicht van interessante aandelen met de hoogste Quant Ratings volgens Seeking Alpha. Deze ratings zijn gebaseerd op data, prognoses van management én adviezen van analisten.

Inhoud

💡TIP 1: bekijk deze pagina (met grote sheets) op je laptop of desktop voor het beste resultaat.

Zo werkt het

Op deze pagina zie je sheets met daarin alle aandelen. De rechter twee kolommen (BUY en BIG BUY) geven met een kleur aan of de huidige prijs van een aandeel onder een reeks SMA's (Simple Moving Average) zit. Een SMA is het prijsgemiddelde over een X aantal dagen en wordt gebruikt tijdens een technische analyse.

Hoe lager de huidige prijs onder een reeks SMA's zit, hoe sterker het aandeel ondergewaardeerd is, en hoe groter de kans is dat deze weer gaat stijgen. Zit de prijs onder de eerste 3 SMA's, dan heb ik het een ‘BUY' genoemd. Zit de prijs onder alle SMA's, dan een ‘BIG BUY': de echte aandelen tip van de dag.

Zie hier hoe de aandelen er op Seeking Alpha uit zien, en hier vind je wat meer info over de ‘factor grades' en Quant Ratings die ze hanteren. Ik heb ook een sheet met de populaire ARK Invest holdings toegevoegd. Meer daarover hier.

Nog geen broker? Ik raad DEGIRO aan waar ik de meeste aandelen koop. DEGIRO is gebruiksvriendelijk, goedkoop en Nederlands. Ze hebben nu een actie waarbij je €50,- transactiegoed krijgt.

Beste aandelen algemeen

Dit zijn de meest veelbelovende aandelen om nu te kopen, waarbij alle sectoren en grootte (market cap) van de bedrijven op één hoop zijn gegooid.

Beleggingsexperts en analisten zijn hier nauwkeurig doorheen gelopen en hebben deze verkozen als de betere aandelen. Zij adviseren deze koopwaardige aandelen als eerste te onderzoeken.

uitleg sheet

Beste tech aandelen

Dit zijn alle beste technologie-aandelen. Zowel kleine als grote bedrijven die door SA zijn gelabeld als ‘tech' en een goede beoordeling hebben gekregen. Staar je dus niet blind op de Nasdaq top 100, maar kijk verder en ontdek kleine pareltjes die groot kunnen worden.

uitleg sheet

Beste groeiaandelen

Hierbij een lijst met de beste groeiaandelen die nu interessant zijn. De bedrijven hierachter hebben het afgelopen jaar enorme groei laten zien, maar verwachten deze groei in de komende jaren te zetten.

Denk bijvoorbeeld aan bedrijven in cloud computing, groene energie, zelfrijdende auto's of in de technologische financiële sector.

Hebben we te maken met economische groei én lage inflatie, dan zijn dit goede beleggingen in bedrijven waarvan de bruto inkomsten momenteel een enorme stijging laat zien.

uitleg sheet

Beste value aandelen

Dit zijn de beste ‘value stocks' waarbij een betere koers winstverhouding t.o.v. concurrentie én een gezonde cashflow een belangrijke rol spelen. Dit zijn vaak de bekendste bedrijven die de afgelopen jaren goed gepresteerd hebben.

Is er inflatie op komst en/of wil je veilig(er) aandelen kopen, dan zijn dit geschikte aandelen om je in te verdiepen. Ideaal voor de beginnende belegger die aandelen kooptips wil voor andere industrieën.

uitleg sheet

Nog geen broker? Ik raad DEGIRO aan waar ik de meeste aandelen koop. DEGIRO is gebruiksvriendelijk, goedkoop en Nederlands. Ze hebben nu een actie waarbij je €50,- transactiegoed krijgt.

Beste small cap aandelen

Dit zijn de beste small cap aandelen die doorgaans een market cap onder de 200 miljoen dollar hebben. Kleine veelbelovende bedrijven die uit kunnen groeien tot prominente spelers. 

uitleg sheet

Beste REITS

Hier vind je de beste REITs (Real Estate Investment Trust). Check hun actuele dividenduitkering op andere websites zoals Yahoo Finance.

REITS kunnen een relatief hoog rendement opleveren en voor een stabiel passief inkomen zorgen. Ideaal wanneer je op zoek bent naar cash flow uit vastgoed.

uitleg sheet

Beste dividend aandelen

Dit zijn de beste dividend-aandelen waarbij alle industrieën zijn meegenomen. Dus niet alleen real estate. Wil je maandelijks of per kwartaal cash flow genereren, dan is dit een goede lijst dividend-aandelen om uit te pluizen.

uitleg sheet

ARK Innovation ETF

Hieronder de aandelen die in ARK's Innovation ETF zitten. Dit is ARK's algemene (gemixte) ETF.

uitleg sheet

Conclusie

Koersen veranderen voortdurend. Welke aandelen je vandaag ook kiest, doe vooral ook je eigen onderzoek. Zie deze sheets als kooptips en niet als koopadvies. Ik deel hier alleen aandelen met de beste quant ratings.

Neem een individueel aandeel uitvoerig onder de loep door in ieder geval de volgende eigenschappen van het beursgenoteerde bedrijf te onderzoeken:

 • Management team
 • Unieke positionering (Moat)
 • Bruto en netto inkomsten
 • Bruto en netto marges
 • Financieële balans
 • Koers-winstverhouding ratio
 • Price/sales én EV/EBITDA ratio
 • Ratio's t.o.v. de conccurentie
 • Groei van TAM (Total Addressable Market)
 • Grootte t.o.v. concurrentie
 • Risico's en zwakheden

Kom je ergens niet uit? Stel je vraag dan in onze beleggers-community. We helpen je graag verder!

Veelgestelde vragen

Hier vind je een lijst met aandelen die door Seeking Alpha als beste zijn beoordeeld op basis van financiële data, management prognoses én adviezen van analisten.

Naast de ‘big tech' aandelen zijn er tal van goede tech aandelen waarvan de fundamentals er momenteel gunstig voor staan. Hier vind je een actuele lijst met de beste technologie-aandelen.

Kijkend naar het advies van analisten, de forecast van het management team en bestaande financiële data uit bedrijven, dan zijn de groeiaandelen in deze lijst de beste vandaag de dag.

Nog geen broker? Ik raad DEGIRO aan waar ik de meeste aandelen koop. DEGIRO is gebruiksvriendelijk, goedkoop en Nederlands. Ze hebben nu een actie waarbij je €50,- transactiegoed krijgt.