Beste aandelen (augustus 2022)

Zoek je de beste aandelen van 2022 om in te beleggen? Maar weet je niet welke aandelen op dit moment het onderzoeken waard zijn? Dan zit je hier goed!

Hier vind je een overzicht van interessante aandelen met de hoogste Quant Ratings volgens Seeking Alpha (SA). Deze ratings zijn gebaseerd op data, prognoses van management én adviezen van analisten.

💡TIP 1: bekijk deze pagina (met grote sheets) op je laptop of desktop voor het beste resultaat.

Uitleg kolommen

Op deze pagina zie je sheets met daarin alle aandelen. De rechter vier kolommen geven met geel aan of de huidige prijs van een aandeel onder een ‘MA‘ (Moving Average) zit. Een MA is het koersgemiddelde over een X aantal dagen en wordt ook gebruikt tijdens technische analyses.

Hoe ik hier naar kijk: onder hoe meer MA’s de huidige koers zit, hoe sterker het aandeel is afgesprijsd en hoe groter de kans is dat deze op termijn weer gaat stijgen. Doe uiteraard grondig je eigen onderzoek!

De kolom ‘1YGr(%)’ laat zien hoeveel procent het aandeel in waarde is gestegen/gedaald over de afgelopen 365 dagen. Een ’te hard’ gestegen aandeel heeft een grotere kans weer te gaan dalen.

Methode en resultaten

Toen ik deze lijsten ontdekte, vroeg ik mezelf direct af wanneer men deze aandelen moet kopen en wat de resultaten waren vanaf het moment dat een aandeel in die top lijst(en) terecht komt.

Ik was niet de enige. Een andere gebruiker stelde de vraag eerder al over de ‘Beste algemeen‘ aan Steven Cress, de Head of Quantitative Strategies bij Seeking Alpha. Zie zijn antwoorden hieronder.

Let op: het bovenstaande is géén financieel advies van mij! Bekijk hier zelf hoe die top aandelen er op Seeking Alpha uit zien, lees hier meer over de Factor Grades en Quant Ratings die ze hanteren. 

Toe aan een betere beleggingsapp? Lees mijn nieuwe artikel: Top 5 beste beleggingsapps (2022)

Beste aandelen algemeen

Dit zijn volgens Seeking Alpha de meest veelbelovende aandelen om nu te kopen, waarbij alle sectoren en grootte (market cap) van de bedrijven op één hoop zijn gegooid.

Beleggingsexperts en Wall Street analisten zijn hier nauwkeurig doorheen gelopen en hebben deze verkozen tot de betere aandelen. Volgens hen zijn dit koopwaardige aandelen om als eerste te onderzoeken.

Laatste update was op 5 augustus 2022.

uitleg sheet

Beste tech aandelen

Dit zijn op dit moment de beste technologie-aandelen volgens SA. Het gaat hier om zowel kleine als grote bedrijven die door SA zijn gelabeld als ’tech’ en een goede beoordeling hebben gekregen.

Laatste update was op 5 augustus 2022.

uitleg sheet

Ben je net begonnen met beleggen? Lees dan mijn artikel over aandelen kopen voor beginners.

Beste groeiaandelen

Hierbij de groeiaandelen die nu volgens SA interessant zijn. De bedrijven hierachter hebben het afgelopen jaar enorme groei laten zien en hebben uitgesproken deze groei in de komende jaren door te zetten.

Is er sprake van economische groei én een lage inflatie, dan zie je hier meestal bedrijven waarvan de bruto inkomsten een flinke stijging laten zien, maar soms nog niet winstgevend zijn.

Tijdens een zwakke economie en stijgende inflatie zie je hier meestal winstgevende grondstof- en energiebedrijven met positieve cashflow.

Laatste update was op 5 augustus 2022.

uitleg sheet

Beste value aandelen

Dit zijn de aandelen waarbij een lagere koers winstverhouding (PE-ration) t.o.v. concurrentie én een consistente positieve cashflow een belangrijke rol spelen.

Dit zijn volgens ‘value investors‘ vaak goede aandelen om te kopen. Het zijn meestal ook bedrijven die in trek zijn tijdens onzekere tijden met oplopende inflatiecijfers.

Laatste update was op 5 augustus 2022.

uitleg sheet

Wil je als beginnende belegger géén risico’s lopen? Kies er dan voor om eerst te oefenen met beleggen.

Beste small cap aandelen

Dit zijn volgens SA de beste small cap aandelen die doorgaans een market cap onder de 200 miljoen dollar hebben. Kleine veelbelovende bedrijven die uit kunnen groeien tot prominente spelers. 

Let wel, zoals je al ziet in de ‘Market Cap‘-kolom, zitten er ook grote bedrijven tussen. Dus, ben je specifiek op zoek naar een klein bedrijf, check dan die kolom ook goed.

Laatste update was op 5 augustus 2022.

uitleg sheet

Beste dividend aandelen

Dit zijn de beste dividend-aandelen waarbij alle industrieën zijn meegenomen. Wil je ieder kwartaal rendement uitgekeerd krijgen in de vorm van cash, dan is dit een goede lijst met aandelen om uit te pluizen.

Laatste update was op 5 augustus 2022.

uitleg sheet

Heb je op dit moment slechts een klein bedrag te besteden? Lees dan mijn artikel Beleggen met weinig geld.

Beste REITS

Hier vind je de betere REITs (Real Estate Investment Trust) van het moment, inclusief actuele bijhorende dividend percentages. Een REIT is een bedrijf dat eigenaar is van vastgoed en de huurinkomsten deels als dividend uitkeert aan hun aandeelhouders. Dit gebeurt meestal maandelijks.

REITS kunnen voor een relatief stabiel passief inkomen zorgen. Ideaal wanneer je op zoek bent naar cash flow uit vastgoed. Let wel, niet iedere REIT doet het altijd even goed. REITS die bijvoorbeeld actief zijn in winkelcentra en kantoorruimtes doen het slechter tijdens een pandemie.

Laatste update was op 5 augustus 2022.

uitleg sheet

Veelgestelde vragen

Hier vind je een lijst met aandelen die door Seeking Alpha als beste zijn beoordeeld op basis van financiële data, management prognoses én adviezen van analisten.

Naast de ‘big tech’ aandelen zijn er tal van goede tech aandelen waarvan de fundamentals er momenteel gunstig voor staan. Hier vind je een actuele lijst met de beste technologie-aandelen.

Kijkend naar het advies van analisten, de forecast van het management team en bestaande financiële data uit bedrijven, dan zijn de groeiaandelen in deze lijst de beste vandaag de dag.

Conclusie

Welke aandelen gaan stijgen, is lastig te voorspellen. Koersen veranderen namelijk voortdurend. Het beste aandeel om te kopen vind je door je eigen onderzoek te doen. Zie deze sheets dus niet als koopadvies. Ik deel hier alleen aandelen met de beste quant ratings.

Neem een individueel aandeel uitvoerig onder de loep door in ieder geval de volgende eigenschappen van het beursgenoteerde bedrijf te onderzoeken:

 • Management team
 • Unieke positionering (Moat)
 • Bruto en netto inkomsten
 • Bruto en netto marges
 • Financieële balans
 • Koers-winstverhouding ratio
 • Price/sales én EV/EBITDA ratio
 • Ratio’s t.o.v. de conccurentie
 • Groei van TAM (Total Addressable Market)
 • Grootte t.o.v. concurrentie
 • Risico’s en zwakheden

Ben je naast aandelen ook geïnteresseerd in cryptovaluta? Bekijk dan eens de ‘Beste crypto‘ pagina:

artikel op deze website

op de BUX Zero website

Let op: beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Over de auteur: René is een particuliere belegger met ruim 15 jaar ervaring op het gebied van consumentengedrag, data analyse en budgetbeheer bij internationale mediabedrijven. Zijn ervaring en mening deelt hij op zijn website René Today en YouTube-kanaal.