Beste aandelen (24 mei 2021)

Op zoek naar de beste aandelen van 2021, maar weet je niet welke op dit moment de échte top aandelen zijn? Hier vind je een overzicht van aandelen met de hoogste Quant Ratings (gebaseerd op data) volgens Seeking Alpha (SA).

Rechts in de sheets zie je kolommen die laten zien of de prijs momenteel onder een SMA (Simple Moving Average) zit. Zit de prijs onder de eerste 3 SMA’s, dan heb ik het een ‘buy’ genoemd. Zit de prijs onder alle SMA’s, dan een ‘big buy’.

Check hier hoe de aandelen er op SA uit zien, en hier vind je wat meer info over de ‘factor grades’ en Quant Ratings die ze hanteren. Ik heb ook een sheet met ARK Invest holdings toegevoegd. Meer daarover kun je hier vinden.

LET OP: Mobiel kijken deze sheets dramatisch. Open deze pagina op je laptop of desktop voor het beste resultaat.

Beste aandelen algemeen

Dit zijn de beste aandelen om nu te kopen, waarbij alle sectoren en grootte (market cap) van de bedrijven op één hoop zijn gegooid. Experts zijn hier nauwkeurig doorheen gelopen en hebben deze na data-analyse verkozen als betere aandelen.

Beste tech aandelen

Dit zijn alle beste technologie-aandelen. Zowel kleine als grote bedrijven die door SA zijn gelabeld als ‘tech’. Staar je dus niet blind op de Nasdaq top 100, maar kijk verder en ontdek kleine pareltjes die groot kunnen worden.

Beste groei-aandelen

Dit zijn de beste aandelen waarbij de groei de focus heeft, maar waar andere fundamentals óók gunstig staan. Hebben we te maken met een sterke markt met weinig inflatie, dan is dit een goede lijst met aandelen met stevige top line groei.

Beste value aandelen

Dit zijn de beste ‘value stocks’ waarbij winstgevendheid en een gezonde cashflow een prominente rol spelen. Is er inflatie op komst of wil je veilig beleggen, dan zijn dit goede aandelen om je in te verdiepen.

Beste small cap aandelen

Dit zijn de beste small cap aandelen die doorgaans onder een market cap onder de 200 miljoen dollar hebben. Kleine veelbelovende bedrijven die uit kunnen groeien tot prominente spelers. 

Beste REITS

Hier vind je de beste REITs (Real Estate Investment Trust). Check hun dividend op andere sites zoals Yahoo Finance. REITS kunnen voor een mooi stabiel passief inkomen zorgen. Ideaal wanneer je op zoek bent naar cash flow.

Beste dividend aandelen

Dit zijn de beste dividend-aandelen waarbij alle industrieën zijn meegenomen. Dus niet alleen real estate. Wil je maandelijks of per kwartaal cash flow genereren, dan is dit een goede lijst dividend-aandelen om te onderzoeken.

ARK Innovation ETF

Hieronder de aandelen die in ARK’s Innovation ETF zitten. Dit is ARK’s algemene (gemixte) ETF.

Conclusie

Welke van deze beste aandelen je nu ook kiest, doe altijd je eigen onderzoek. Neem een individueel aandeel uitvoerig onder de loep door in ieder geval de volgende eigenschappen van het beursgenoteerde bedrijf te onderzoeken:

  • Management team
  • Unieke positionering (Moat)
  • Bruto en netto inkomsten
  • Bruto en netto marges
  • Financieële balans
  • Koers-winstverhouding ratio
  • Price/sales én EV/EBITDA ratio
  • Groei van TAM (Total Addressable Market)
  • Grootte t.o.v. concurrentie
  • Risico’s en zwakheden

Kom je ergens niet uit? Stel je vraag dan in onze beleggers-community. We helpen je graag verder!