Beste aandelen (januari 2022)

Zoek je de beste aandelen van januari 2022 die kunnen gaan stijgen? Maar weet je niet welke op dit moment de échte top aandelen zijn om nu in te beleggen?

Hier vind je een overzicht van interessante aandelen met de hoogste Quant Ratings volgens Seeking Alpha (SA). Deze ratings zijn gebaseerd op data, prognoses van management én adviezen van analisten.

Inhoud

💡TIP 1: bekijk deze pagina (met grote sheets) op je laptop of desktop voor het beste resultaat.

Uitleg sheets

Op deze pagina zie je sheets met daarin alle aandelen. De rechter vier kolommen geven met een kleur aan of de huidige prijs van een aandeel onder een SMA’s (Simple Moving Average) zit. Een SMA is het koersgemiddelde over een X aantal dagen en wordt ook gebruikt tijdens technische analyses.

Onder hoe meer SMA’s de koers zit, hoe sterker het aandeel in theorie is ondergewaardeerd en hoe groter de kans is dat deze weer gaat stijgen. Onderzoek uiteraard zelf grondig verder!

Zie hier hoe de aandelen er op Seeking Alpha uit zien, en hier vind je meer informatie over de ‘factor grades’ en Quant Ratings die ze hanteren. Ik heb ook een sheet met de populaire ARK Invest holdings toegevoegd. Meer daarover hier.

Nóg geen crypto in je portfolio? Ik gebruik Bitvavo. De goedkoopste, grootste broker van Nederland en ‘Beste Crypto Broker 2021’ 🏆

Beste aandelen algemeen

Dit zijn volgens Seeking Alpha de meest veelbelovende aandelen om nu te kopen, waarbij alle sectoren en grootte (market cap) van de bedrijven op één hoop zijn gegooid.

Beleggingsexperts en Wall Street analisten zijn hier nauwkeurig doorheen gelopen en hebben deze verkozen tot de betere aandelen. Volgens hen zijn dit koopwaardige aandelen om als eerste te onderzoeken.

uitleg sheet

Beste tech aandelen

Dit zijn op dit moment de beste technologie-aandelen volgens SA. Het gaat hier om zowel kleine als grote bedrijven die door SA zijn gelabeld als ‘tech’ en een goede beoordeling hebben gekregen.

uitleg sheet

Nóg geen crypto in je portfolio? Ik gebruik Bitvavo. De goedkoopste, grootste broker van Nederland en ‘Beste Crypto Broker 2021’ 🏆

Beste groeiaandelen

Hierbij een lijst met groeiaandelen die nu volgens SA interessant zijn. De bedrijven hierachter hebben het afgelopen jaar enorme groei laten zien en hebben uitgesproken deze groei in de komende jaren door te zetten.

Denk bijvoorbeeld aan bedrijven in cloud computing, groene energie, zelfrijdende auto’s of in de technologische financiële sector.

Hebben we te maken met economische groei én lage inflatie, dan kunnen dit goede beleggingen zijn in bedrijven waarvan de (bruto) inkomsten momenteel een stijging laat zien.

uitleg sheet

Beste value aandelen

Dit zijn de aandelen waarbij een lagere koers winstverhouding t.o.v. concurrentie én een gezonde cashflow een belangrijke rol spelen. Iets waar de zogenaamde ‘value investors’ specifiek naar kijken. Het zijn ook bedrijven die in trek zijn tijdens een onzekere markt met oplopende inflatiecijfers.

uitleg sheet

Nóg geen crypto in je portfolio? Ik gebruik Bitvavo. De goedkoopste, grootste broker van Nederland en ‘Beste Crypto Broker 2021’ 🏆

Beste small cap aandelen

Dit zijn volgens SA de beste small cap aandelen die doorgaans een market cap onder de 200 miljoen dollar hebben. Kleine veelbelovende bedrijven die uit kunnen groeien tot prominente spelers. 

uitleg sheet

Beste REITS

Hier vind je de betere REITs (Real Estate Investment Trust) van het moment, inclusief actuele bijhorende dividend percentages.

REITS kunnen een relatief hoog rendement opleveren en voor een stabiel passief inkomen zorgen. Ideaal wanneer je op zoek bent naar cash flow uit vastgoed.

uitleg sheet

Beste dividend aandelen

Dit zijn de beste dividend-aandelen waarbij alle industrieën zijn meegenomen. Dus niet alleen real estate. Wil je maandelijks of per kwartaal cash flow genereren, dan is dit een goede lijst dividend-aandelen om uit te pluizen.

uitleg sheet

ARK Innovation ETF

Hieronder de aandelen die in ARK’s Innovation ETF zitten. Dit is ARK’s algemene (gemixte) ETF.

uitleg sheet

Veelgestelde vragen

Hier vind je een lijst met aandelen die door Seeking Alpha als beste zijn beoordeeld op basis van financiële data, management prognoses én adviezen van analisten.

Naast de ‘big tech’ aandelen zijn er tal van goede tech aandelen waarvan de fundamentals er momenteel gunstig voor staan. Hier vind je een actuele lijst met de beste technologie-aandelen.

Kijkend naar het advies van analisten, de forecast van het management team en bestaande financiële data uit bedrijven, dan zijn de groeiaandelen in deze lijst de beste vandaag de dag.

Conclusie

Koersen veranderen voortdurend. Welke aandelen je vandaag ook kiest, doe vooral ook je eigen onderzoek. Zie deze sheets niet als koopadvies. Ik deel hier alleen aandelen met de beste quant ratings.

Neem een individueel aandeel uitvoerig onder de loep door in ieder geval de volgende eigenschappen van het beursgenoteerde bedrijf te onderzoeken:

 • Management team
 • Unieke positionering (Moat)
 • Bruto en netto inkomsten
 • Bruto en netto marges
 • Financieële balans
 • Koers-winstverhouding ratio
 • Price/sales én EV/EBITDA ratio
 • Ratio’s t.o.v. de conccurentie
 • Groei van TAM (Total Addressable Market)
 • Grootte t.o.v. concurrentie
 • Risico’s en zwakheden
Over de auteur: René is een particuliere belegger met ruim 15 jaar ervaring op het gebied van consumentengedrag, data analyse en budgetbeheer bij internationale mediabedrijven. Zijn ervaring en mening deelt hij op zijn website René Today en YouTube-kanaal.